sex hikaye

Három sárkány

71 perc,
vígjáték fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Ladislao Vajda
  író Hunyady Sándor
  forgatókönyvíró Nóti Károly
     
  operatőr Kurzmayer Károly
  vágó Feld György
     
  zene Szlatinay Sándor
     

Szereplők

Harmadik sárkány Berky Lili
  Vörösvári Gózon Gyula
  Ifj. Csaholyi Balázs Juhász József
  Dr. Kempelen József Kabos Gyula
  Tatár Anna Lázár Mária
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

Hunyadi Sándor szatirikus színdarabját Nóti Károly írta filmre. A címbeli három sárkány nem más, mint három jóságos nagynéni, akiket a dzsentri unokaöcs "pénzt, vagy öngyilkos leszek" tömörségű távirattal hajszol a kétségbeesésbe. Nem kellene a fiút kiházasítani? A filmben Magyary Imre zenekara is közreműködött.
A kávási birtokon él a rendkívül könnyelmű id. Csaholyi Balázs, akit nővérei emiatt valóságos gondnokság alatt tartanak. Balázs fia, az ugyancsak apai jó tulajdonságokat öröklő ifjabb Csaholyi Budapesten mulatozik, a szép Tatár Anna színésznőnek udvarolgat, s adósságainak fedezetére pénzt kér nagynénjeitől. A család ügyvédjének tanácsára a pénzt az apa viszi fel Budapestre. Miután jó ideig semmi hír a két Csaholyiról, no és a pénzről, felkerekedik és Budapestre utazik rendet teremteni a három "sárkány".

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012