sex hikaye

Három sárkány (Három sárkány)

71 min,
comedy B & W Hungarian

Crew

director Vajda Ladislao
  writer Sándor Hunyady
  screenwriter Károly Nóti
     
  director of photography Károly Kurzmayer
  editor György Feld
     
  music Sándor Szlatinay
     

Cast

Emília Márkus
  Id. Csaholyi Balázs Gábor Rajnay
  Vörösvári Gyula Gózon
  Dr. Kempelen József Gyula Kabos
  Ifj. Csaholyi Balázs József Juhász
     
more cast további szereplők

Synopsis

Hunyadi Sándor szatirikus színdarabját Nóti Károly írta filmre. A címbeli három sárkány nem más, mint három jóságos nagynéni, akiket a dzsentri unokaöcs "pénzt, vagy öngyilkos leszek" tömörségű távirattal hajszol a kétségbeesésbe. Nem kellene a fiút kiházasítani? A filmben Magyary Imre zenekara is közreműködött.
A kávási birtokon él a rendkívül könnyelmű id. Csaholyi Balázs, akit nővérei emiatt valóságos gondnokság alatt tartanak. Balázs fia, az ugyancsak apai jó tulajdonságokat öröklő ifjabb Csaholyi Budapesten mulatozik, a szép Tatár Anna színésznőnek udvarolgat, s adósságainak fedezetére pénzt kér nagynénjeitől. A család ügyvédjének tanácsára a pénzt az apa viszi fel Budapestre. Miután jó ideig semmi hír a két Csaholyiról, no és a pénzről, felkerekedik és Budapestre utazik rendet teremteni a három "sárkány".

pictures
No picture
Video
No video

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!