sex hikaye

Hamvadó cigarettavég

játékfilm 120 perc, 35 mm
dráma színes magyar

Stáb

rendező Bacsó Péter
  forgatókönyvíró Bacsó Péter
  producer Kálomista Gábor , Garami Gábor
     
  operatőr Andor Tamás
  vágó Kármentő Éva
     
  zene Vukán György
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Tábornok Cserhalmi György
  Tábornok felesége Fehér Anna
  Gesztesi Károly
  Balog Kállai Ferenc
  Karády Katalin, a díva Nagy-Kálózy Eszter
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Cinema-Film Kft. , Megafilm
     
  bemutató 2001. december 27.
     

Szinopszis

Karády Katalin mítosza a negyvenes évek első felében keletkezett. Első nagy sikere, a "Halálos tavasz" után öt év alatt húsz film és számos lemez készült vele, s a magyar film noir legnagyobb női sztárja lett. "Karády egyszerre titokzatos Dietrich, direkten erotikus, közönséges Jane Russel és királynői Greta Garbo." Bacsó filmjében azonban háttérbe kerül Karády, mint filmsztár, s előtérbe mint magánember.
A történetnek három hőse van: Zsüti, a csóró kis dalszövegíró - egykor ígéretes alanyi költő, a Díva, a körülrajongott énekes-színésznő és a Tábornok, a mindenható kémfőnök, a Díva szerelme, aki egyre inkább rádöbben a II. világháború kilátástalanságára, és megpróbál tenni is valamit, hogy az ország kikerüljön ebből a tragikus csapdából. Három világ hangulata keveredik a filmben: a '40-es évek Budapestjének látszólag gondtalanul villódzó, piti szálhámosokkal teli, "békebeli" éjszakai élete; Zsüti világa egy amolyan rejtőjenői piti szélhámosokkal, furcsa alakokkal teli kávéházi alvilág, valamint a keleti front, a Don kanyar fagyos szörnyűsége. A három ember története egy különös tragikomédia az egymást keresztező, egymásba kapaszkodó emberi sorsokról és a sorsok forgandóságáról.

Cselekmény címkék

karády, kém, költő, szerelem
Értékelés
 
0 szavazat

díjak

2002 Magyar Filmszemle: Arany Mikrofon
2002 Szocsi Faces of Love: Legjobb színésznő - Nagy-Kálózy Eszter (Karády Katalin, a díva)

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012