sex hikaye

A beszélő köntös

89 perc,
történelmi színes magyar

Stáb

rendező Radványi Géza
  író Mikszáth Kálmán
  forgatókönyvíró Palásthy Géza , Pacséry Ágoston , Asztalos Miklós , Nóti Károly
     
  operatőr Hegyi Barnabás
  vágó Vincze Ottó
     
  zene Vincze Ottó
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Pintyö Bihari József
  Putnoky Bilicsi Tivadar
  Budai pasa Csortos Gyula
  Ifjabb Lestyák Mihály Jávor Pál
  Lestyák Mihály Kiss Ferenc
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

Az 1600-as években Magyarországot a törökök és labancok fosztogatják. Nem mentes ez alól Kecskemét, a szabad királyi város sem.

Miska, Lestyák szabómester csavaros eszű fia azt javasolja a városi tanácsnak, hogy állandó béget kérjenek Budáról, ezzel óvva meg Kecskemétet a portyázó csapatok zaklatásaitól. A város összeállítja ajándékát, ékszert, kelmét, egy gyönyörű lányt, és Miska elindul Budára. Útközben a fiatal cigánylány beleszeret Miskába, aki fiú ruhában megszökteti. Ezt azért is teheti meg, mert a remélt bégség helyett csak egy díszes köntöst kapnak a város védelmére. Akkor még nem is sejtik, hogy a köntös mekkora kincset ér. Viselője előtt minden igazhitű porba omlik és minden parancsát teljesíti. (A beszélő köntös az első magyar film, amelyben egyes jelenetek színesben láthatók.)

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012