sex hikaye

A beszélő köntös (A beszélő köntös)

89 min,
historical Color Hungarian

Crew

director Géza Radványi
  writer Kálmán Mikszáth
  screenwriter Károly Nóti , Géza Palásthy , Ágoston Pacséry , Miklós Asztalos
     
  director of photography Barnabás Hegyi
  editor Ottó Vincze
     
  music Ottó Vincze
     
more crew további stábtagok

Cast

Szűcs Mihály Árpád Lehotay
  Lestyák Mihály Ferenc Kiss
  Budai pasa Gyula Csortos
  Pintyö József Bihari
  Cinna Mária Tasnády-Fekete
     
more cast további szereplők

Synopsis

Az 1600-as években Magyarországot a törökök és labancok fosztogatják. Nem mentes ez alól Kecskemét, a szabad királyi város sem.

Miska, Lestyák szabómester csavaros eszű fia azt javasolja a városi tanácsnak, hogy állandó béget kérjenek Budáról, ezzel óvva meg Kecskemétet a portyázó csapatok zaklatásaitól. A város összeállítja ajándékát, ékszert, kelmét, egy gyönyörű lányt, és Miska elindul Budára. Útközben a fiatal cigánylány beleszeret Miskába, aki fiú ruhában megszökteti. Ezt azért is teheti meg, mert a remélt bégség helyett csak egy díszes köntöst kapnak a város védelmére. Akkor még nem is sejtik, hogy a köntös mekkora kincset ér. Viselője előtt minden igazhitű porba omlik és minden parancsát teljesíti. (A beszélő köntös az első magyar film, amelyben egyes jelenetek színesben láthatók.)

pictures
No picture
Video
No video

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!