sex hikaye

Északföld

dokumentumfilm 62 perc, video
ismeretterjesztő film színes magyar

Szinopszis

Fenn, északon, más világ van. A levegő kék, a fák az égig érnek. A völgyoldalban sötét üregek tátonganak és esőzések után néha megnyílik a szikla, és vizet okád. Itt még a tűz is élesebben pattog. A lombok felől olykor szárnyak suhogása hallik, de hallani azt is, ahogy a gomba nő a gyökerek közt. Égő fa illatát érezzük. Lenn a völgyben emberek élnek. Sötét van még, amikor erős, zöld járműveikkel megállnak a kocsma előtt. Hajnalban hagyják el a falut. Fejszét, fűrészt és más, fémből készült szerszámokat visznek magukkal...

Az Északföld antropológiai film. Bükki erdei munkások mindennapjait, életmódját, mentalitását próbálja bemutatni a közvetlen, résztvevő megfigyelés technikájának alkalmazásával. Négy korosodó férfi, négy különböző karakter, négy hagyományos erdei mesterség, négy évszak. Meghitt film ez, mely a nézőt is egyre inkább bevonja történeteibe.

Cselekmény címkék

észak, fa, völgy
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

díjak

2002 Magyar Filmszemle: Dokumentumfilm kategória operatőri díja
2002 Magyar Filmszemle: Legjobb dokumentumfilm rendező díja - Füredi Zoltán "Kapitány"
2002 Nagyszeben ASTRA Film Fest: Elismerő oklevél

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012