sex hikaye

Aki hallja, aki nem hallja - Orsós Jakab portré

dokumentumfilm
színes magyar

Stáb

rendező Kóthy Judit , Topits Judit
  forgatókönyvíró Topits Judit , Kóthy Judit
  producer Pécsi Vera
     
  operatőr Stenszky Gyula
  vágó Szabó Zsolt
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szinopszis

Orsós Jakab Zala megyében, Gellénházán élt, novellista, fafaragó és közéleti ember volt, két novelláskötete jelent meg, írásait rendszeresen publikálta különféle irodalmi lapokban, négy gyermek apja, lányai középiskolát, fia egyetemet végzett, kedves barátja volt a két faluval odébb, Gombosszegen élő Nádas Péter.

Ez az életrajzi bevezető akár egy átlagos életet is takarhat, ha nem tudnánk, hogy Orsós Jakab, életét Zala megye különböző falvaiban leélő, irodalmi rendezvényeken résztvevő tollforgató cigányember nemcsak mélyről, hanem egy ma már múltba vésző, más világból jött.

"Orsós Jakab tudása archaikus tudás. Egy bölcsnek, egy mesemondónak a tudása. Sokkal többet tud, mint amennyit egy ember tudhat. Amikor elmegy egy-egy iskolába cigánygyerekek közé és beszél nekik, akkor mindig az emberi egyenlőségnek és az emberi méltóságnak az eszméjét vagy a vágyát adja tovább." - Nádas Péter

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012