sex hikaye

Aki hallja, aki nem hallja - Orsós Jakab portré (Aki hallja, aki nem hallja - Orsós Jakab portré)

documentary
Color Hungarian

Crew

director Judit Kóthy , Judit Topits
  screenwriter Judit Topits , Judit Kóthy
  producer Vera Pécsi
     
  director of photography Gyula Stenszky
  editor Zsolt Szabó
     
     
more crew további stábtagok

Synopsis

Orsós Jakab Zala megyében, Gellénházán élt, novellista, fafaragó és közéleti ember volt, két novelláskötete jelent meg, írásait rendszeresen publikálta különféle irodalmi lapokban, négy gyermek apja, lányai középiskolát, fia egyetemet végzett, kedves barátja volt a két faluval odébb, Gombosszegen élő Nádas Péter.

Ez az életrajzi bevezető akár egy átlagos életet is takarhat, ha nem tudnánk, hogy Orsós Jakab, életét Zala megye különböző falvaiban leélő, irodalmi rendezvényeken résztvevő tollforgató cigányember nemcsak mélyről, hanem egy ma már múltba vésző, más világból jött.

"Orsós Jakab tudása archaikus tudás. Egy bölcsnek, egy mesemondónak a tudása. Sokkal többet tud, mint amennyit egy ember tudhat. Amikor elmegy egy-egy iskolába cigánygyerekek közé és beszél nekik, akkor mindig az emberi egyenlőségnek és az emberi méltóságnak az eszméjét vagy a vágyát adja tovább." - Nádas Péter

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!