sex hikaye

Független alkotók non profit tevékenysége?

10 perc,
színes magyar

Szinopszis

A Zsebcselek csoport 1995-ben szellemi műhelyként alakult Győrben. Buzás Mihály, Lengyel Sándor és Szolnoki József éveken keresztül egy Zsebcselek Kulturális Közéleti Magazin című televíziós sorozatot készített a Győri Televízió számára, mely mindmáig az egyetlen, huzamos ideig egzisztáló független televíziós műsor volt.
1996-ban forgatták a Leptinotarsa, avagy a krumplibogár titokzatos feltűnése Magyarországon című dokumentumfilmet, mely megnyerte az Országos Független Filmfesztivált. Többször sugározta a televízió is, angol nyelvű változata bejárta a világot. (Külön érdekesség, hogy a film helyszínén, Héderváron szobrot emeltek a hatására. Ez a világon a második olyan "emlékmű", amit egy film élménye alapján állítottak, az elsőt a Patyomkin páncélos ihlette, és a világon ez az első, ami egy rovarkártevőt ábrázol).
1998-ban készült a Magyar vándor című anti utifilmjük. De megszámlálhatatlan rövidfilm, kisjátékfilm és kísérleti film, dokumentumfilm és televíziós műsor készült a Zsebcselek által, sőt az utóbbi időben már zenei klipek gyártását is megkezdték.
Aktívan részt vettek az Országalma (1988), valamint a Feri és az édes élet (2001) című játékfilmek forgatásában is.
1998-ban kezdték meg A kis utazás című első önálló (vidéki!) gyártású nagyjátékfilmjük forgatását? A film a 31. Magyar Filmszemlén, 2000-ben elnyerte a közönségdíjat. A filmet bemutatták a Cannesi Nemzetközi Filmfesztivál Kritikusok Hete elnevezésű szekciójában, és azóta több mint egy tucat fesztiválon szerepelt sikerrel, többek között a portugáliai Avancában a legjobb külföldi film, és a legjobb színésznői díjat nyerte.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012