sex hikaye

Független alkotók non profit tevékenysége? (Független alkotók non profit tevékenysége?)

10 min,
Color Hungarian

Synopsis

A Zsebcselek csoport 1995-ben szellemi műhelyként alakult Győrben. Buzás Mihály, Lengyel Sándor és Szolnoki József éveken keresztül egy Zsebcselek Kulturális Közéleti Magazin című televíziós sorozatot készített a Győri Televízió számára, mely mindmáig az egyetlen, huzamos ideig egzisztáló független televíziós műsor volt.
1996-ban forgatták a Leptinotarsa, avagy a krumplibogár titokzatos feltűnése Magyarországon című dokumentumfilmet, mely megnyerte az Országos Független Filmfesztivált. Többször sugározta a televízió is, angol nyelvű változata bejárta a világot. (Külön érdekesség, hogy a film helyszínén, Héderváron szobrot emeltek a hatására. Ez a világon a második olyan "emlékmű", amit egy film élménye alapján állítottak, az elsőt a Patyomkin páncélos ihlette, és a világon ez az első, ami egy rovarkártevőt ábrázol).
1998-ban készült a Magyar vándor című anti utifilmjük. De megszámlálhatatlan rövidfilm, kisjátékfilm és kísérleti film, dokumentumfilm és televíziós műsor készült a Zsebcselek által, sőt az utóbbi időben már zenei klipek gyártását is megkezdték.
Aktívan részt vettek az Országalma (1988), valamint a Feri és az édes élet (2001) című játékfilmek forgatásában is.
1998-ban kezdték meg A kis utazás című első önálló (vidéki!) gyártású nagyjátékfilmjük forgatását? A film a 31. Magyar Filmszemlén, 2000-ben elnyerte a közönségdíjat. A filmet bemutatták a Cannesi Nemzetközi Filmfesztivál Kritikusok Hete elnevezésű szekciójában, és azóta több mint egy tucat fesztiválon szerepelt sikerrel, többek között a portugáliai Avancában a legjobb külföldi film, és a legjobb színésznői díjat nyerte.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!