sex hikaye

Szent Iván napja

játékfilm 90 perc, 35 mm
vígjáték színes magyar

Stáb

rendező Meskó Zsolt
  forgatókönyvíró Meskó Zsolt , Márton Gyula
  operatőr Kardos Sándor
     
  vágó Palotai Éva
  zene Élő Péter , Bujtor Balázs
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Mária Básti Juli
  idős színész Darvas Iván
  Andrea Fullajtár Andrea
  Szatmári Miklós Jordán Tamás
  Székely Iván Kamarás Iván
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Objektív Filmstúdió
     
  bemutató 2003. január 30.
     

Szinopszis

Úgy élj, mintha minden napod az utolsó lenne, mondják az indiánok. De mi persze nem úgy élünk. Sz. Iván színész és sztár. Az Év Színésze Díj birtokosa s az Év Férfija választások verhetetlen bajnoka. Női magazinok címlapfotója, pletykarovatok hőse, a budapesti Művész Színház vezető színésze. Divatbemutatók kifutóin s a reggeli TV műsorok színes kanapéin épp oly otthonos, mint egy Shakespeare drámában. A lányok rajongó leveleket írnak Neki, a színikritikusok pedig elismerő méltatásokat Róla.

A film Sz. Iván egy napját mutatja be. Amibe, mint egy feneketlen zsákba, Iván megpróbálja belegyömöszölni a nagybetűs művészetet és a könnyebb műfajokat, a jól jövedelmező, butácska reklámokat és Kosztolányi Dezsőt, sikert és pénzt és népszerűséget, barátságot, kalandot és szerelmet. De persze nem fér bele. Mert hiába akarunk mindenütt és minden pillanatban helyt állni, jót tenni másokkal és magunkkal, az állandó rohanásban elszáguldunk önmagunk és egymás mellett. Nem kaphatunk meg mindent egyszerre. Vagy ha igen, hát annál rosszabb.

Sz. Iván egy napja bármelyikünk napja lehetne. Hiszen mi mindannyian mindent akarunk. Ez a film viszont színesen, szórakoztatóan és sok humorral arról szól, hogy nem lehet megúszni a döntést. Legyen az ember sztár vagy gázóra-leolvasó, el kell döntenie, hogy mi a fontos az életben.

Cselekmény címkék

színész
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012