sex hikaye

Vizet a városnak

30 perc,
ismeretterjesztő film színes magyar

Stáb

rendező Novobáczky Sándor
     

Szinopszis

A műsor a Fővárosi Vízművek történetébe pillant be. Közel másfél évszázada még lajtos kocsik, vízárusok járták Pest-Buda utcáit. Egy igazi európai metropoliszhoz azonban ez a középkori állapot már méltatlan volt.
A 19. század második felében az első igazán korszerű vízműveket épp azért építették fel a Duna partján, hogy biztosítsák a mind nagyobbra duzzadó, modernizálódó főváros egyenletes ellátását a folyó egészséges, megszűrt vizével. Nélkülük ma is elképzelhetetlen lenne Budapest lakóinak élete, akik nemigen foglalkoznak azzal, honnan és hogy jut el hozzájuk az éltető nedű.
A film stábja olyan helyekre is eljut, ahová az átlagos városlakó aligha: száraz lábbal kel át a Duna alatt, ahol az alagutakban hatalmas csövek futnak, bekukkant a Gellért-hegy gyomrába, amely egy hatalmas víztárolót rejt magába, és sorra látogatja Budapest öreg tornyait, vízműveit, amelyek fővárosunk legérdekesebb ipartörténeti emlékei közé tartoznak.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012