sex hikaye

Vizet a városnak (Vizet a városnak)

30 min,
educational Color Hungarian

Crew

director Sándor Novobáczky
     

Synopsis

A műsor a Fővárosi Vízművek történetébe pillant be. Közel másfél évszázada még lajtos kocsik, vízárusok járták Pest-Buda utcáit. Egy igazi európai metropoliszhoz azonban ez a középkori állapot már méltatlan volt.
A 19. század második felében az első igazán korszerű vízműveket épp azért építették fel a Duna partján, hogy biztosítsák a mind nagyobbra duzzadó, modernizálódó főváros egyenletes ellátását a folyó egészséges, megszűrt vizével. Nélkülük ma is elképzelhetetlen lenne Budapest lakóinak élete, akik nemigen foglalkoznak azzal, honnan és hogy jut el hozzájuk az éltető nedű.
A film stábja olyan helyekre is eljut, ahová az átlagos városlakó aligha: száraz lábbal kel át a Duna alatt, ahol az alagutakban hatalmas csövek futnak, bekukkant a Gellért-hegy gyomrába, amely egy hatalmas víztárolót rejt magába, és sorra látogatja Budapest öreg tornyait, vízműveit, amelyek fővárosunk legérdekesebb ipartörténeti emlékei közé tartoznak.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!