sex hikaye

Anya

dokumentumfilm 95 perc, video
portréfilm színes svájci-magyar

Stáb

rendező Gimes Miklós
  operatőr Pio Corradi
  vágó Gion-Reto Killias
     
  zene Dés László , Ligeti György
     

Szinopszis

A film a rendező nyolcvanas éveiben járó édesanyjának, Alice Gimesnek azaz Lucy-nak az életéről szól. Egy megszokott életről, melynek egyik felét Magyarországon, a másik felét pedig Svájcban élte. Az egyik fele a valóság, a másik fele pedig az álomvilág - hogy a valóságot el lehessen viselni.
Kezdetben szép ifjúság Dél-Magyarországon, majd a történelem közbeszólt, jött egy vihar amely az egész életét végigkísérte. Lucy-t Auschwitzba deportálták, majd a kommunista mozgalomban vett részt, férjhez ment az elvhű Gimes Miklóshoz, aki később az 1956-os magyarországi felkelés vezetője lett. Lucy Gimes Svájcba repült, egyedül életét kisfiával emigránsként.

"A hidegháború vége óta édesanyám rendszeresen visszatér Magyarországra, ahol apámat ma mártírként tisztelik. Édesanyám élete mégsem nyugodt. Magyarországon felbukkan apám egyik szeretője, aki igényt tart a helyre apám oldalán. Egyidejűleg édesanyámnak kényelmetlen kérdéseket tesznek fel a kommunista időszak alatt betöltött szerepéről. Gyakran megkérdezi önmagától. Milyen magas árat kell fizetnünk azért, hogy az életben a helyes oldalt megtaláljuk."

Idős korában Lucy Gimesnek újra kell írnia élete történetét. A filmalkotó számára azonban - akinek édesanyja elmeséli a történetet - feltárul egy új világ: a múlt varázsa és terhe.

Cselekmény címkék

1956, emigráció, svájc
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012