sex hikaye

Hova vigyelek?

dokumentumfilm 60 perc, video
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Böjte József
  operatőr Kozma István , Kis Róbert , Jankura Péter
  vágó Báder Balázs
     
     

Szereplők

Sztojka Katalin
     
  Gyártó Kreatív Média Műhely Kft.
     
     

Szinopszis

"1988-89-ben a Fórum Filmstúdióban készítettem Vigyél magaddal... címmel a kalocsai Sztojka Katiról dokumentumfilmet. Az akkor szociális munkásként tevékenykedő lány a cigány származású fiatalok oktatási, közösségi problémáival foglalkozott rendkívüli hittel és elszántsággal. Azóta tizenöt év telt el. Sztojka Kati neve és tevékenysége furcsa egyedülálló "intézmény" és fogalom a kisebbségi küzdelmekben. A munka nélkül maradt családok ezrei kerültek az eddiginél is alávetettebb, kiszolgáltatott helyzetbe. Sok jelentős szociológus szerint ketyeg az éhség-bomba. Kati is másként látja a jövőt, mint tizenöt éve remélte.
A Vigyél magaddal... 1989-ben a Miskolci Dokumentumfilm Fesztivál Fődíját nyerte. Rendkívüli sajtó és televíziós visszhangot váltott ki. Rengeteg ankéton beszéltek, vitatkoztak az emberek a film kapcsán. A "Hova vigyelek?" című film folytatja a főhős életútjának bemutatását, mai harcait és elképzeléseit a cigányság áldatlan helyzetének megváltoztatására, indirekten követi azt a társadalmi folyamatot, amelybe a cigányság került a rendszerváltást követően. Két évig forgattunk, sok, képileg is érdekes helyzetet, eseményt rögzítettünk." (Böjte József)

Cselekmény címkék

cigány, szociális munkás
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012