sex hikaye

Hova vigyelek? (Hova vigyelek?)

documentary 60 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director József Böjte
  director of photography Péter Jankura , István Kozma , Róbert Kis
  editor Balázs Báder
     
     

Cast

Katalin Sztojka
     
  Production company Kreatív Média Műhely Kft.
     
     

Synopsis

"1988-89-ben a Fórum Filmstúdióban készítettem Vigyél magaddal... címmel a kalocsai Sztojka Katiról dokumentumfilmet. Az akkor szociális munkásként tevékenykedő lány a cigány származású fiatalok oktatási, közösségi problémáival foglalkozott rendkívüli hittel és elszántsággal. Azóta tizenöt év telt el. Sztojka Kati neve és tevékenysége furcsa egyedülálló "intézmény" és fogalom a kisebbségi küzdelmekben. A munka nélkül maradt családok ezrei kerültek az eddiginél is alávetettebb, kiszolgáltatott helyzetbe. Sok jelentős szociológus szerint ketyeg az éhség-bomba. Kati is másként látja a jövőt, mint tizenöt éve remélte.
A Vigyél magaddal... 1989-ben a Miskolci Dokumentumfilm Fesztivál Fődíját nyerte. Rendkívüli sajtó és televíziós visszhangot váltott ki. Rengeteg ankéton beszéltek, vitatkoztak az emberek a film kapcsán. A "Hova vigyelek?" című film folytatja a főhős életútjának bemutatását, mai harcait és elképzeléseit a cigányság áldatlan helyzetének megváltoztatására, indirekten követi azt a társadalmi folyamatot, amelybe a cigányság került a rendszerváltást követően. Két évig forgattunk, sok, képileg is érdekes helyzetet, eseményt rögzítettünk." (Böjte József)

Plot keywords

gipsy, social worker
pictures
No picture

Related articles
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!