sex hikaye

Bűn és bűnhődés a rácsok mögött

tévéfilm 142 perc,
fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Sopsits Árpád
  író Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
  forgatókönyvíró Sopsits Árpád
     
     

Szereplők

Amper, Raszkolnyikov Bertók Lajos
  Sűrű, Dunya Bozsó Péter
  Börtönőr I. Földi Tamás
  Cicero Haytl Zoltán
  Véna, Mikolka Janicsek Péter
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

Egy magyarországi börtön szűk cellájában kilenc rab van összezárva évek óta. Többségük gyilkos. A börtönigazgatóság javaslatára Dosztojevszkij Bűn és bűnhődését kell eljátszaniuk a börtön ebédlőjében. Ha képesek megtanulni a szerepeket és előadni a produkciót, a börtönparancsnok a kilenc elítélt közül kettőnek lehetővé teszi, hogy néhány napra hazatérhessen családjához. A rabok lázasan készülődnek, már csak három nap van a bemutatóig. A próbák folyamán Raszkolnyikov bűne saját bűneikkel szembesíti őket. Az elítéltek mindenre készek a rövid szabadulásért. A következmények beláthatatlanok.
A produkció elsősorban arra keresi a választ, hogy lehetséges-e ma a bűnhődés és a bűnhődés általi megtisztulás, megnyugvás. Van-e és mi az értelme ennek egy olyan korban, amikor bűnözők és nem bűnözők szerint is csak bíróság és pech van.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012