sex hikaye

Csontváry - avagy a világhódító hun

tévéfilm 75 perc,
fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Valló Péter
  író Kiss Irén
  operatőr Szalai András , Scheibner Károly
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Anna, a nővére Kútvölgyi Erzsébet
  Csontváry Szakácsi Sándor
     

Szinopszis

Kiss Irén költő, drámaíró művéből készült a Csontváry - avagy a világhódító hun című tévéjáték a Magyar Televízió és a Vígszínház közös produkciójaként.

A dráma 1919 tavaszán, a Tanácsköztársaság kikiáltásának napjaiban játszódik. Csontváry azonban mit sem érzékel a történelmi forgószélből, sem a kisemberek ebből adódó gondjaiból. A magányos festőzsenit, akit folytonos víziói ekkor már megakadályoznak az alkotásban, teljesen lefoglalja a saját emberi és művészi tragédiája, az őt látogató kísértetekkel való viaskodás... A hideg, koszos, rendezetlen padlásszobában önmagával és a hatalom jelképével, a feleség falon lévő képével küzd. Zseni-menhely létrehozásáról álmodozik és a Hunok bejövetele című festmény tervein dolgozik. Megválaszolatlan kérdéseket tesz fel, miért kell minden művészt és hazafit bolondnak titulálni, miért nincs szemük az embereknek a képeire. Nővére, Anna (Kútvölgyi Erzsébet) érkezik, híreket hoz, de a festőt nem érdekli a kinti világ, rendet akar csinálni, de a rend sem kell, mert kopár lesz körülötte minden. Ismét egyedül marad és összetöri felesége képét.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012