sex hikaye

Csontváry - avagy a világhódító hun

tévéfilm 75 perc,
fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Valló Péter
  író Kiss Irén
  operatőr Szalai András , Scheibner Károly
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Anna, a nővére Kútvölgyi Erzsébet
  Csontváry Szakácsi Sándor
     

Szinopszis

Kiss Irén költő, drámaíró művéből készült a Csontváry - avagy a világhódító hun című tévéjáték a Magyar Televízió és a Vígszínház közös produkciójaként.

A dráma 1919 tavaszán, a Tanácsköztársaság kikiáltásának napjaiban játszódik. Csontváry azonban mit sem érzékel a történelmi forgószélből, sem a kisemberek ebből adódó gondjaiból. A magányos festőzsenit, akit folytonos víziói ekkor már megakadályoznak az alkotásban, teljesen lefoglalja a saját emberi és művészi tragédiája, az őt látogató kísértetekkel való viaskodás... A hideg, koszos, rendezetlen padlásszobában önmagával és a hatalom jelképével, a feleség falon lévő képével küzd. Zseni-menhely létrehozásáról álmodozik és a Hunok bejövetele című festmény tervein dolgozik. Megválaszolatlan kérdéseket tesz fel, miért kell minden művészt és hazafit bolondnak titulálni, miért nincs szemük az embereknek a képeire. Nővére, Anna (Kútvölgyi Erzsébet) érkezik, híreket hoz, de a festőt nem érdekli a kinti világ, rendet akar csinálni, de a rend sem kell, mert kopár lesz körülötte minden. Ismét egyedül marad és összetöri felesége képét.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012