sex hikaye

Csontváry - avagy a világhódító hun (Csontváry - avagy a világhódító hun)

TV drama 75 min,
B & W Hungarian

Crew

director Péter Valló
  writer Irén Kiss
  director of photography Károly Scheibner , András Szalai
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Anna, a nővére Erzsébet Kútvölgyi
  Csontváry Sándor Szakácsi
     

Synopsis

Kiss Irén költő, drámaíró művéből készült a Csontváry - avagy a világhódító hun című tévéjáték a Magyar Televízió és a Vígszínház közös produkciójaként.

A dráma 1919 tavaszán, a Tanácsköztársaság kikiáltásának napjaiban játszódik. Csontváry azonban mit sem érzékel a történelmi forgószélből, sem a kisemberek ebből adódó gondjaiból. A magányos festőzsenit, akit folytonos víziói ekkor már megakadályoznak az alkotásban, teljesen lefoglalja a saját emberi és művészi tragédiája, az őt látogató kísértetekkel való viaskodás... A hideg, koszos, rendezetlen padlásszobában önmagával és a hatalom jelképével, a feleség falon lévő képével küzd. Zseni-menhely létrehozásáról álmodozik és a Hunok bejövetele című festmény tervein dolgozik. Megválaszolatlan kérdéseket tesz fel, miért kell minden művészt és hazafit bolondnak titulálni, miért nincs szemük az embereknek a képeire. Nővére, Anna (Kútvölgyi Erzsébet) érkezik, híreket hoz, de a festőt nem érdekli a kinti világ, rendet akar csinálni, de a rend sem kell, mert kopár lesz körülötte minden. Ismét egyedül marad és összetöri felesége képét.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!