sex hikaye

Aroma

sorozat
ismeretterjesztő film fekete-fehér magyar

Szinopszis

A cigányság, ez a hajdan Indiából elvándorolt nép, főzési-étkezési szokásokat nem hozott magával. Hosszú vándorlásuk során a romák mindig azt ették és úgy, mint annak az országnak a lakói, ahol éppen jártak. Ahol pedig végleg letelepedtek, ott elsajátították a helyi konyhaművészetet, s a maguk ízlésének megfelelően kissé átalakították.
Tulajdonképpen ételeik csak annyiban különböznek a befogadó ország, vidék ételeitől, hogy nincsenek szigorú receptek, a hozzávalókat meglehetősen szabadon variálják (sokszor "éppen, ami van" alapon), illetve, hogy az erős fűszereket (hagyma, paprika, bors) bőségesen alkalmazzák. A roma séf mellett a sorozat másik műsorvezetője Varga Gusztáv, a Kalyi Jag Roma Művészeti Egyesület vezetője, aki az Európa Tanács romaügyi képviselőjeként nemcsak a magyarországi, de más európai roma kultúráknak is avatott szakértője és tolmácsolója.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012