sex hikaye

Benyovszky

120 perc,
táncfilm színes magyar

Szinopszis

Benyovszky Móric gróf (1741-1786), a híres utazó, felfedező, kalandor, emlékiratíró, Madagaszkár királyának élete ihlette Szarka Tamás zeneszerző-költőt annak a különleges darabnak a megírására, amely ősbemutató az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon. "Mint zenésznek Benyovszky története egy csoda, ebben fürdeni lehet számtalan nép zenéjét felhasználva. Mi magunk, a Ghymes együttes is nagyon sokat utaztunk szerte a világban, játszottunk többek között szlovák, francia, japán, tuvai, afrikai muzsikusokkal, s ezek az élmények most a darabban is megjelennek. A nagy világutazó személyiségében azt éreztem a legfontosabbnak, hogy az általa megismert idegen világokat nem tönkretenni, hanem megérteni és segíteni akarta" - mondja Szarka Tamás.
Az előadás egyben a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál záróeseménye, melynek résztvevői Zsuráfszky Zoltán koreográfiájára, a világhírű, idén 25 éves Ghymes együttes élő zenéjére táncolják el a gróf kalandokban bővelkedő élettörténetét.
A címszerepben Rátóti Zoltán színművész és Fitos Dezső táncművész látható.

Az előadást Szarka Tamás, Zsuráfszky Zoltán rendezte.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012