sex hikaye

Benyovszky (Benyovszky)

120 min,
dance Color Hungarian

Crew

director Eszter Petrovics , Zoltán Zsuráfszky , Tamás Szarka
  director of photography Adrienne Horváth
  music Tamás Szarka , együttes Ghymes
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Dezső Fitos
  Zoltán Rátóti
     

Synopsis

Benyovszky Móric gróf (1741-1786), a híres utazó, felfedező, kalandor, emlékiratíró, Madagaszkár királyának élete ihlette Szarka Tamás zeneszerző-költőt annak a különleges darabnak a megírására, amely ősbemutató az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon. "Mint zenésznek Benyovszky története egy csoda, ebben fürdeni lehet számtalan nép zenéjét felhasználva. Mi magunk, a Ghymes együttes is nagyon sokat utaztunk szerte a világban, játszottunk többek között szlovák, francia, japán, tuvai, afrikai muzsikusokkal, s ezek az élmények most a darabban is megjelennek. A nagy világutazó személyiségében azt éreztem a legfontosabbnak, hogy az általa megismert idegen világokat nem tönkretenni, hanem megérteni és segíteni akarta" - mondja Szarka Tamás.
Az előadás egyben a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál záróeseménye, melynek résztvevői Zsuráfszky Zoltán koreográfiájára, a világhírű, idén 25 éves Ghymes együttes élő zenéjére táncolják el a gróf kalandokban bővelkedő élettörténetét.
A címszerepben Rátóti Zoltán színművész és Fitos Dezső táncművész látható.

Az előadást Szarka Tamás, Zsuráfszky Zoltán rendezte.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!