sex hikaye

Farkaslyuk (Farkaslyuk)

documentary 52 min, video
Color

Crew

director János Fuzik
  producer András Tóth-Szöllős
  director of photography András Tóth-Szöllős
     
     

Cast

Dezső Gábor
  István Izsó Dr.
  János Binder
  György Váradi
     
  Production company Elefánt Stúdió Kft.
     
     

Synopsis

Az Ózd melletti Farkaslyuk község elszegényedett lakói a téli hideg elleni küzdelmükben más megoldást nem találván, a felszínhez közeli szenet kezdték el bányászni, életveszélyes körülmények között. Vajon miért kellett bezárni a faluban 1990-ig működő, kiváló szenet adó bányát? Miért kellene a munka és jövedelem nélkül maradt bányászkolónia tagjainak a drága gázfűtésre átállni egy tüzelőanyagra épült faluban?

Hiába minden jóindulat, törekvés, melyet a falu polgármestere és a miskolci bányakapitány által ismerünk meg. A szabályok mentén nincs esélye a helyi lakosoknak arra, hogy legalizálják tevékenységüket. Egy vállalkozó is nagy lehetőséget lát a terület szenének bányászatában. Talán így néhányan még munkahelyhez is jutnának az új, külszíni fejtésben. Ha megvalósul, megkérdőjelezhetővé válik a rendszerváltás-kori energiapolitika értelmes volta.


pictures
farkaslyuk
farkaslyuk_02
farkaslyuk_03
farkaslyuk_04
farkaslyuk_05
farkaslyuk_06
farkaslyuk_07
farkaslyuk_08
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!