sex hikaye

Mikor Csíkból kiindultam

dokumentumfilm 59 perc,
fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Maksay Ágnes
  operatőr Kötő Zsolt , Filep Farkas
     

Szinopszis

1956-ot követően Romániában gyakran egy gondolatért is börtön járt. Dr. Fodor Pált már 1920 óta foglalkoztatta az "Erdély kérdés" igazságos megoldása. Úgy gondolta az 56-os forradalom hozhat egy olyan fordulópontot, amely aktuálissá teheti javaslatának megtárgyalását is. Ezért fordult elképzelésével Márton Áron gyulafehérvári római katolikus püspökhöz. Ezért sok év börtönnel fizetett. Az ítéletet közel nyolc hónappal a letartóztatás után hozzák meg egy nappal azt követően, hogy Kádár János és Kállai Gyula az MSZMP KB. titkára befejezték Romániában tett látogatásukat és elárulták az erdélyi magyarságot.
1958 február 28-án vette kezdetét az 56-os forradalommal szimpatizálók koholt vádak alapján történő elítélésének hosszú sora. Fiai segítségével Fodor Pál élettörténetét és a XX. század néhány sötét évtizedének hangulatát idézik a film alkotói.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012