sex hikaye

Mikor Csíkból kiindultam (Mikor Csíkból kiindultam)

documentary 59 min,
B & W Hungarian

Crew

director Ágnes Maksay
  director of photography Zsolt Kötő , Farkas Filep
     

Synopsis

1956-ot követően Romániában gyakran egy gondolatért is börtön járt. Dr. Fodor Pált már 1920 óta foglalkoztatta az "Erdély kérdés" igazságos megoldása. Úgy gondolta az 56-os forradalom hozhat egy olyan fordulópontot, amely aktuálissá teheti javaslatának megtárgyalását is. Ezért fordult elképzelésével Márton Áron gyulafehérvári római katolikus püspökhöz. Ezért sok év börtönnel fizetett. Az ítéletet közel nyolc hónappal a letartóztatás után hozzák meg egy nappal azt követően, hogy Kádár János és Kállai Gyula az MSZMP KB. titkára befejezték Romániában tett látogatásukat és elárulták az erdélyi magyarságot.
1958 február 28-án vette kezdetét az 56-os forradalommal szimpatizálók koholt vádak alapján történő elítélésének hosszú sora. Fiai segítségével Fodor Pál élettörténetét és a XX. század néhány sötét évtizedének hangulatát idézik a film alkotói.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!