sex hikaye

Túl a 200 ezren az S.O.S Szerelem!

Könyv, Színház, Remake

2007. március 29. - filmhu
Túl a 200 ezren az S.O.S Szerelem!
Sas Tamás filmje olyan magyar sikertörténetek mellé írta fel nevét mint a Szabadság, szerelem, vagy a Csak szex és más semmi; az Üvegtigris 2., illetve az Egy szoknya, egy nadrág. A február 14-i bemutató óta eltel másfél hónap alatt ugyanis több mint 200 ezren voltak kíváncsiak, az S.O.S Szerelem-re.

A film már a bemutatója napján nagyot robbantott, és egy nap alatt 14556 nézőt produkált, felírva magát ezzel a Szabadság, szerelem majd 30 ezres, és az Üvegtigris 2. 20 ezres nézőcsúcsa mögé a harmadik helyre.

Az összehasonlítás kedvéért: az elmúlt években a moziban bemutatott magyar filmek közül a legtöbben a Szabadság, szerelem-re voltak kíváncsiak: 2006 végéig - tehát a bemutató óta eltelt két hónap alatt - több mint 450 ezren nézték meg (451 654). Második helyre szorult ezzel a 2005 decemberében bemutatott másik Goda Krisztina film, a Csak szex és más semmi, amelyet 404 ezren néztek meg. (A két film nézettségért folyó versenyét a 38. Magyar Filmszemle két különdíja fejelte meg: a Mozisok Országos Szövetségének díját a 2006-os naptári év alapján végzett számítások alapján a Szabadság, szerelem kapta, az  ORTT szerint azonban a Csak szex és más semmi a legmagasabb nézőszámot elért játékfilm, mert 2005. október 1. és 2006. szeptember 30. között került moziforgalmazásra, és a Filmszemlét megelőző esztendőben 12 teljes műsorhét állt a forgalmazás rendelkezésére.)

A fent említett mindkét sikerfilmhez adta a nevét az S.O.S-ben is főszereplő Csányi Sándor, aki már a Kontroll-ban is 200 ezernél többen láttak, sőt a Rokonok-ban is majdnem ugyanennyien (187 710).  

A sajtótájékoztatóval egybekötött ünneplésen az alkotók bemutatták a hamarosan megjelenő, könyv formátumú S.O.S Szerelmet, melyet Szurmai János, a film forgatókönyvírója jegyez. Elképzelhető, hogy a történetből színpadi adaptáció is készül, valamint a sikersztorik elkerülhetetlen következményeként egy második részen is gondolkoznak.

Mint arról már a filmhu is korábban beszámolt, a Brad Pitt által vezetett Plan B érdeklődik a film iránt, és írásban felvették a kapcsolatot Neményi Ádám producerrel.

A filmet valószínűleg sikerül elvinni Cannes-ba a filmvásárra, Neményi Ádám elmondása alapján a legnagyobb elismerés mégis az lenne, ha sikerülne megegyezni a film amerikai változatának elkészítéséről. A producer azt is elmondta, ha nem sikerülne megállapodni az amerikai partnerekkel, akkor is van esély egy ausztrál remake elkészítésére.



Címkék

hír



nka emblema 2012