sex hikaye

Remake készülhet az S.O.S. szerelemből

Brad Pitt, vagy az ausztrálok?

2007. február 23. - filmhu
Remake készülhet az S.O.S. szerelemből
Brad Pitt cége, a Plan B megvásárolná az S.O.S. szerelem! remake-jogait – adta hírül a filmet gyártó World Film Entertainment. Neményi Ádám producer úgy informálta szerkesztőségünket, hogy a filmre az amerikai cég a Screen International című nemzetközi szaklap Szemle-tudósításában figyelt fel, egyelőre azonban pusztán érdeklődésüket fejezték ki.

„Az elején vagyunk a tárgyalásoknak, eddig annyi történt, hogy a Plan B kérésére küldtünk egy angol feliratos DVD-t és várjuk, hogy reagáljanak” – számolt be Neményi Ádám a filmhu-nak. A producer elmondta, a Plan B képviselőinek jelezte, egy – megnevezni nem kívánt – ausztrál céggel már komolyabb tárgyalást folytat a film angol nyelvű újraforgatásáról.

„Ez annyival ad számunkra nagyobb mozgásteret, hogy míg a Plan B előreláthatólag az amerikai gyakorlatnak megfelelően a remake-jogok megvásárlásával mindent visz, azaz szabadon dönthet az újraforgatás mikéntjéről, az ausztrál cég esetében az eredeti változat forgatókönyvírója, Szurmai János illetve koproducerként én jelen lehetünk a forgatásnál és felügyelhetjük, hogy ne egy torzított változat készüljön el” – számolt be Neményi Ádám a filmhu-nak. Arról, hogy amennyiben sikerül megállapodni az ausztrál céggel, mikor születhet meg a „nemzetközi S.O.S.”, Neményi Ádám nem tudott információval szolgálni. „Egyelőre a százalékokról tárgyalunk, annyi biztos, hogy ha sikerül dűlőre jutni, körülbelül 4-5 millió dollárból készülhet el a film angol nyelvű verziója”- mondta.

Ki mennyit ad?
Csányi Sándor és Varga Boglárka a filmben
Arról, hogy az írón és a produceren kívül más kreatív stábtagok is részt vehetnek-e az újraforgatásban, Neményi Ádám úgy fogalmazott: elképzelhető, amennyiben az ausztrál céggel úgy állapodnak meg, hogy a film bizonyos részeit Magyarországon forgatják újra.

Neményi Ádám azonban nem csak remake-ben gondolkodik, a film nemzetközi értékesítésére már a forgatás bejelentését követő sajtótájékoztatón is történt utalás, a producer szerint ugyanis a téma külföldön is eladható, bár hozzáteszi: a magyar filmek külföldi értékesítése több akadályba ütközik, mint egy esetleges újraforgatás. Ugyanakkor – mondja – többen érdeklődtek a Berlinale alatt is (a producer azt sem tartja kizártnak, hogy a Plan B képviselője nem pusztán a Screen International hasábjain értesült a filmről, hanem a német fővárosban meg is nézte), s több fesztiválmegkeresés is érkezett. A film esetleges fesztiválkörútjáról Neményi Ádám még nem tudott pontos információkkal szolgálni, egyelőre annyi biztos, hogy Cannes-ban a produkció önerőből kereskedelmi vetítést szervez, ezzel is generálva a lehetséges külföldi forgalmazók érdeklődését.



Címkék

hír


(13) 
Hozzászólások
13-11  /  13
2007. március 7. szerda, 16:12#13| hucul
Sas Tamásnak nem is kell védekeznie, csinált egy mozisikert, ez jó. Ugyanakkor a "kiállhatatlan" Channak teljesen igaza van, és pont a te hozzászólásodból derül ki, hogy egészen más a gyermek fekvése. De talán jólinformáltnak sem kell lenni, hogy feltegyük a kérdést: mi az ami a történetben annyira eredeti, hogy remake-lni kell? Hogy van egy ilyen párkereső iroda? Hogy a főnök beleszeret a kuncsaftba? Szerintem a mozi gyengéje éppen a forgatókönyv volt, azt erőssége pedig a fényképezés, dehát az meg éppen nagyon az amerikai filmekre hajazott.
Mindenesetre kíváncsian várom a fejleményeket.
 
Előzmény: filmcsillag #10
 
2007. március 3. szombat, 13:44#12| maciekéshauzer
ha a sas tamásnak nincs köze a hírhez, akkor még az is lehet, hogy igaz... nyomozók.
 
Előzmény: filmcsillag #10
 
2007. március 1. csütörtök, 23:29#11| torolt felhasznalo
Tudod mit? Hiszek Neked. Csak én beszélem az amerikait. Az "érdekes" ott azt jelenti, hogy "jó nagy szar, legalábbis szerintem". Az meg, hogy "bekérek valamit", az azt jelenit, hogy "megnézzük ezt is, hátha". Csak tudod, amint meg is fogják nézni, abban a pillanatban be fog ugrani ott is valakinek, hogy Hitch, és akkor azt fogják írni, hogy "érdekes".
A másik meg, hogy az ausztrálok már komolyan érdeklődnek. Miért, náluk jogvédett a Cyrano? Ne fárasszuk egymást! Ez nem egy akkora kibaszott nagy ötlet, ami másnak nem juthat eszébe (vagy aminél jobb nem juthat másnak az eszébe), a kivitelezés meg (könyvszinten)... nos, maradjunk annyiban, hogy egy amerikai író, a két kezét a seggébe dugva is jobbat ír. Ez tény, nem vélemény. Hadd ne soroljam fel a filmcímeket! Na jó, egyet azért mondok: Csak szex és más semmi...
Szóval pr, nem pr, ez hírnek akkor is kevés. "Pély Barna ma reggel majdnem pirítóst reggelizett"... És még csak nem is hazudok...
 
Előzmény: filmcsillag #10
 

nka emblema 2012