sex hikaye

Mundruczó robbant vagy ugyanazt süti el harmadjára?

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2002. január 29. kedd, 16:20

rendezés  


egy oldalon
56-37  /  76


 
2002. február 25. hétfő, 23:01 56. | filmhu
mit tud kulfoldon ez a film tud valaki valamit??
 
2002. február 23. szombat, 02:00 55. | filmhu
Hm, szerintem aki eddig hozzászólt, többségében látta a filmet. Sokaknak tetszett is. Nem kell itt óvni semmitől senkit.
Egyébként egyetértek, aki még nem látta, nézze meg!
 
2002. február 22. péntek, 23:36 54. | filmhu
dasddsasaasdas
 
2002. február 22. péntek, 18:15 53. | filmhu
nincs igazad
 
2002. február 21. csütörtök, 19:04 52. | filmhu
hát ilyet! ezt a filmet alig látta valaki, aki láthatta, az a szemlén tehette meg, aztán itt van máris ötvenvalahány hozzászólás... Mi lesz, ha bemutatják? Amikor majd rámennek a kritikusok? Amikor majd díjat nyer odakünn? Ja, ha nem derült volna ki, ez egy jó film. Hibákkal, de jó. Most is csak azért szólaltam meg, mert a magyarfilm.hu olvasói még bedőlnének ezeknek a fölösleges és tartalom nélküli beszólásoknak... Én véletlenül láttam, és mondom nektek, feleim, hogy ne higgyetek annak, amit olvastok, nézzétek meg majd inkább a filmet! Megéri. Majd azután beszélhetünk. Csákány.
 
2002. február 21. csütörtök, 17:07 51. | filmhu

Jó napot!
Nem lett jó a Szép napok!

 
2002. február 18. hétfő, 16:36 50. | filmhu
Ez egy értelmiségi film, ami egzotikus csemegét kínál a pesti értelmiségnek. És fércelés: Az élet amiről az angyalok álmodnak találkozása a Gummóval.
 
2002. február 11. hétfő, 19:50 49. | filmhu
Elolvastam ezt a hosszú irományt, amit itt összehoztatok, fijugg-lánjok. Köszönöm szépen. Most már tuti, hogy megnézem az új mundruczót, ha aggyák majdan. Btw: Az Afta tökéletes, úgy ahogy van. A Nincsen nem rossz - legfőbb erénye az új, eddig nálunk nem ismert "hang" -, bár néha felborul (aránytalan reagálások a hatás kedvéért, pl.). de egy biztos: bármilyen tehetséges is a kölök (meraz), Pasolinitől azért még kurvára messze van. Hogy a poklot megjárhassa, meg kell járnia a mennyet is.
 
2002. február 11. hétfő, 19:13 48. | filmhu
nem lattam a filmet, de erdekes, hogy egyesek szinte kepesek lennenek a masokat is megölni, ha azok egy kritikus szot is szolnak erröl a filmröl.
 
2002. február 11. hétfő, 15:53 47. | filmhu
igazad van, a jot dicserni kene. Igen, a kiscsaj meg a kiscsavo dialogusai akar meg rendben is vannak, ezert olyan idegesitoen zavaro akkor, amikor uez eroltetette valik a tobbi helyen. meg azert egy sztori nem artott volna, he.
csakazertishukkle:)
 
2002. február 11. hétfő, 12:51 46. | filmhu
Hm, szerintem a dialógusokat észre se lehet venni (mármint szemantikailag, jelentés-szinten). Ez lehet akár dícséretes is. Pusztán helyettesítő, indulati funkciójuk van. Kommunikáció helyett riadószirénák.
 
2002. február 11. hétfő, 09:02 45. | filmhu
benne vagyok, menjünk tovább: többedszer hivatoztok ebben a topikban a dilógusok cikiségéről, hogy csak meg ne szólalnának, meg ilyenek. szerintem hülyeséget beszéltek. ez eg alig beszélős film, tehát még rizikósabbak a szünetekbe benyomott mondatok. pl azidehivatkozott józsi melózik németbe. vagy nekem rossz a hallásom, vagy nektek, de még ez a klisé is életszerú a szép napokban, pedig színészlány mondja egy húsvérszerű józsiról, szintén színész, különben... nem szeszélyes-évszakos, nem fókuszos, hanem legközelebb magyarba a jobb szomjasokhoz hasonlítható.
na az se ma volt.
és a kiscsaj, meg a fiú egyetlen egyszer sem hangzik hamisnak, hihetetlenül feszültek, sokat hallgatnak, mégse égnek be, amikor megszólalnak, pedig nagyon rizikós minden jelenet.
komolyan, mikor sikerült így megszólaltatni az ennyire egyszerű, tanulatlan, műveletelen, faragatlan, kaiakulatlan, fiatal, vidéki, nem is biztosan magyar későkamaszokat, aligfelnőtteket itthon a moziba?
abban kiegyezhetünk, hogy a kis valentinó jobb film
napá
 
2002. február 8. péntek, 22:13 44. | filmhu
Válasz erre és sok mindenre
Nagy Andris egy zseni, ilyen kurvajol fenykepezett film sztem meg nem is nagyon volt. Ebben nagyon nagy a szep napok. zsenialisak voltak meg a szineszek, es porgos volt a rendezes, csak. csakhat, a helyszinekben lehetett volna nagyobbat dobni, csakhat lehetett volna nem megallni feluton, ha mar durvat nyomunk, lehetett (sztem kellett) volna egy sztori. egy forgytokonyviro sokat dobott volna, mert neha kilogott az oncel egyket a kelletenel hosszabbra hagyott jelenetnel. Egy kicsit kilogok a vitatkozok kereteibol, mert en pl a nincsen nekemet nagyon kajoltam, sok kicsi hibajaval egyutt. mert benne volt a zsenialitas szikraja. a szep napokkal az a bajom, hogy a zsenialitas ugyan mar tobb benne, mint egy szikra, de egy sokkal nagyobb dobast vartam. meg van egy csomo dolog, ami a szep napokban idegesitoen zavaro, a dialogoktol a falnak mentem. ez az eroltetett "jozsi honap megy nemetbe'" stil, ez nagyon nem kellett volna.

A Hukkle biztos nem hibatlan film, a nincsen nekemmel viszont nem lehet osszevetni. nem mert jobb, hanem mert egeszen mas. a hukkle nyelvet teremtett maganak, egeszen elvarazsolt. harom perc utan mar nem tippelgettem, h milyen lesz, mert gyozott. palfi gyurinak nem lesz konnyu dolga, mert ezt viszont nem lehet ketszer elsutni. de ha az itt felvonultatott eszkozoket gyurogatja mejd a kovetkezo filmjeiben, akkor engem megvett.

Egyebkent meg a seggem verem a foldhoz oromomben, hogy ket ilyen film is szuletett tavaly, mert ezek ketten nagyot fognak tarolni kulfoldon. (Na, a vegen csak megszolalt bennem a rajongo:))

udv, akiraly

(aztan majd eccer talan komolyan is nekiulok ennek a temanak, ha nem kapnek ideggorcsot egy alkotas ellemzesetol - btw elemezni a muvet olyan mint leloni a szerzot.)
 
2002. február 8. péntek, 16:29 43. | filmhu
tiptop kis topik kezd ez lenni, alakulunk.
mivel szerintem a szép napok a szemle legfontosabb, legbevállalósabb filmje, szerintem is érdemes lenne ízekre szedni, hogy kiderüljön a sokosztatú igazság.
a legérdekesebb kérdéssel, ami az erőszak-hatás-manipuláció-morál környékén merül fel, most, péntek délután nem foglalkoznék, majd ha lesz rá vevő.
hanem inkább: minden tiszteletem a koltay úré, de az operatőri díjak... a medvigy lehet, hogy az egyik, ha nem a legnagyobb élő magyar operazőr, de biztosan nem ezért a tök korrekt munkájáért, az ijú vitézynek meg bármilyen nehéz volt is a dolga, mégse hasonlítható a teljesítménye, mondjuk, a pohárnok hukkléjához, és pláne nem ahhoz, amit nagy andrás csinált a szép napokban.
ő mindig jó volt és mindig mást csinált - altamira, balra a nap nyugszik, közel a szerelemhez, nexxt... -, de ez minden korábbi munkáját és az egész mezőnyt felülmúlta.
ahogy a testet és az arcot mutatja, ahogy diktálja a tempót ebben a szinte néma filmben, ahogy feldolgozza azt az erőszak-jelenetet, ahogy mer nem szépelegni, pedig tud, ahogy képes szépnek mutatni pl. egy kapubejáratot...
alázatos, eredeti, világszínvonalú a szép napok operatőri munkája.
hát nem?
 
2002. február 8. péntek, 15:10 42. | filmhu
...
ha most megkaparnank a Hukklet, nem talalnek olyan ordito hibakat, mint a nincsennekemben.
film az vagy kapkodas?? ugy szetesik mint a gangrol lebaszott vaza a kovezeten.
En nem tudom ti milyen arcok vagytok, de filmes forumot eloben kell csinalni, ott aztan lehetne vitatkozni, orakig, de ez igy csak tatogas marad.
 
2002. február 8. péntek, 13:19 41. | filmhu
én legalább ennyire kíváncsi vagyok a köv. Mundruczó-filmre, mert még egyszer nem fog bejönni a turka a humán intraszarban (mint azt már harmadjára mondom)
 
2002. február 8. péntek, 13:00 40. | filmhu
Ja ja, a Hukkle-kapargatás egyébként megy is abban a topikban. Az újdonság valóban sok mindent feledtet, de a kérdések azért előbb-utóbb megjelennek.
 
2002. február 8. péntek, 01:51 39. | filmhu
kedves fanyul,
szerintem beszart a zsuri, merthogy egy zsurinek nem az dolga hogy a nep felkialtasra dontson igy vagy ugy, de hogy rendezesileg ez volt a legjobb abban tok biztos vagyok.(ha ezt eloszor latod stb.)az hogy megossztotta a nezoket az a jo dolgoknal nem ismeretlen, de a zsurinek ezt kiszolgalni kicsit ciki. ők talan rendet teremthettek volna ebben a vitaban.
persze ez is szubjektiv de azt gondoltam hogy ezen a topikon ezt nem kell minden mondat utan odairni. de tok elfogadom ha neked a mas (dijnyertes) filmek jonnek be. stb.kinek a pap kinek a papne.
masresz azzal tok egyetertek hogy ha errol legalabb ennyi szo van az az igazi siker.
talan a filmrol is elkene kezdeni dumalni mar.
 
2002. február 8. péntek, 01:26 38. | filmhu
igazad van de...
ha most megkaparnank a Hukklet legalabb annyi hibat tudnank felsorolni, mint a nincsen nekemben. ugye, ugye. de nem akarjuk megkaparni! mert elso es azt benyeled barmi van.ugy jo ahogy van mert UJ.
de ahogy azt a Godard mester is mondta masodik filmet csinalni a legnehezebb!!!
es szerintem a lenyeg hogy a szep napok kurvara vette az akadalyt.
sot!
 
2002. február 8. péntek, 01:23 37. | filmhu
Kedves Tövis!
Nem hiszem, hogy a zsűri beszart volna. A Szép napok inkább megosztotta a nézőket, a Hukkle vagy a Chico sokkal kevésbé, szerintem ez is tükröződött a zsűri döntésében. (Persze itthon nagy hagyománya van a zsűri mindig hülye jellegű hozzáállásnak - lévén tekintélyt stb. képvisel, tehát eleve gyanús.)

Az, hogy vannak, akiknek nem maradéktalanul tetszett a film, szerintem nem feltétlen az ő korlátoltságukat jelzi. Szerintem olyan nincs, hogy egy film qrva fasza, csak a nézők tökhülyék, vakok, meg idióták. A Szép napok (szerintem) erős, de nem egységes, nemcsak prűdek, tufaagyú barmok, pop-corn zabálók stb. fogalmaznak meg vele kapcsolatban árnyaltabb véleményt a fasza-gizda kategóriáknál. Nincs ízlésterror, vélemnyek vannak, mert sokféleképpen lehet reagálni a filmekre.

A Hukklenek is vannak hibái, ennek is. Attól, hogy kritikai hang IS van, az még nem fokozza le a filmet, sőt, inkább azt jelzi, hogy fontos darab, amivel érdemes foglalkozni (nézd meg, az ótvar, gyetva filmekről nem is igen találsz pörgő topikokat). Ezzel szemben a rajongó, hívő, vagy sportból fikázó magatartás nem sokat ér.
56-37  /  76

nka emblema 2012