sex hikaye

Vajna: a tehetségek felismerése és segítése az elsődleges cél

a topikot nyitotta: Minovics | 2011. február 7. hétfő, 13:09

rendezés  


egy oldalon
12-1  /  52


 
2011. február 9. szerda, 10:35 12. | cty

Igen, vannak országok, ahol a nemzeti érzelem nem ciki, de nálunk az. Mégpedig azért, mert a vezetőink többnyire kisstílű módon csak népbutításra és felbujtásra használják/ták.

Továbbra is úgy gondolom, hogy Vajna azért jött haza, mert kint már nem kell. Kint is válság van, nem könnyű már bizniszt csinálni ott sem. Pártokhoz az emberek nem érzelmek, hanem hatalom és pénz miatt csapódnak (hacsak nem naiv és lelkes húszévesekről van szó). A szabadság-szerelem még az előző kormány alatt készült. Korrekt munka persze, a miniszter is, nincs velük semmi gond.

A világválság pedig úgy gondolom, hogy alapvetően köp a nemzeti érzelmekre, meg úgy általában mindenre és az sem érdekli, hogy Európa, vagy Amerika, vagy éppen Kína. Merthogy nem nagyon van olyan fejlődő/fejlett ország, amelyik állami, vagy lakossági szinten ne ugrott volna bele hatalmas hitelekbe az elmúlt évtizedekben. És ahogy svarci mondaná: "Now its payback time."

De persze mindenki azt hisz, amit akar, mi csak találgatunk itt. Úgy tűnik, te egy kicsit optimistább vagy, de én általában elég sötéten látom a dolgokat, ez legyen az én bajom :)
 
hozzászólások száma: 1 | előzmény: Minovics #10
 
 
2011. február 9. szerda, 04:38 11. | Minovics
Ja, leesett, Svarci=Schwarzenegger. Bocs, másra figyeltem.
 
előzmény: cty #9
 
 
2011. február 8. kedd, 21:07 10. | Minovics

Van olyan emigráns, akinek fontos a hazája, van, akinek nem. Vajna olyan, akinek fontos. Ezt elsősorban onnan lehet tudni, hogy mikor ballib kormányok voltak, nem dörgölőzött hozzájuk, pedig ha csak az üzleti érdekét követné, akkor is megtehette volna.

Az azonban majdnem bizonyosra vehető, hogy ez a kormánybiztosság előre le volt zsírozva.

Nemzeti érzésre meg azért van szükség, mert sok jel mutat arra, hogy a világot irányító pénzügyi oligarchiának a célja a nemzetállamok felszámolása. Ezzel szembe kell menni, mert Európa csak erős és (amennyire csak lehet) szuverén nemzetállamokkal életképes.

Egyébként a Miniszter félrelép és a Szabadság, szerelem szerintem nem vállalhatatlan.

De a művészethez nem sokat konyít, az valószínű.

Csak kicsit felemás a dolog, hogy egyrészt arról beszélnek, hogy most már nem kell sok pénz a filmkészítéshez és itt van a korlátlan lehetőség az önkifejezésre, másrészt azon ajvékolnak, hogy nem fognak állami pénzeket kapni. Ami egyébként még nem is biztos.

Meg azért az MMKA sem a semmitől, csak úgy magától ment csődbe...

Piano, piano, elvtársak! Kilóg a lóláb!

A kiváló Angelopoulosnak (aki egyébként nemzeti érzelmű, érdekes, a görögöknél ez nem ciki), meg a többieknek nem azt kéne elmagyarázni, hogy ki az az Andrew G. Vajna, hanem hogy mi történt itt az elmúlt években. Mert gondolom arról elfelejtették őt tájékoztatni a nyilatkozat aláírói. Úgy is mondhatnám, hogy átbaszták őket. Na, ezért minimum egy seggberúgás járna „Béláéknak”...

 

(Ki az a Svarci?)

 
hozzászólások száma: 1 | előzmény: cty #9
 
 
2011. február 8. kedd, 20:30 9. | cty

Meglep ez a nemzeti érzelem dolog. Lehet, hogy ilyennek állítják be (nem tudom), de az emigráns magyarokban nem szokott azért ez annyira buzogni. Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy aki most ezen párt alá be tud helyezkedni valahogy, az igencsak hosszútávú pozíciókra számíthat. Nyugdíjas állás, hülye lenne, ha kihagyná. Szerintem amúgy nemzeti érzelem amúgy sem létezik ilyen magas szinten már, arrafelé már minden csak üzlet. A Szabadság-szerelem is kizárólag üzlet volt, mint a fickó minden egyéb vállalkozása is, akármennyire is nemzeti ügynek látszik.

Na igen, az SZFE-kapcsolattal lesznek még gondok :)

De mondom, szerintem csak az a baj vele, hogy egyáltalán nem konyít a művészethez, sőt, talán még utálja is. Joggal félnek a Béláék, hogy mi lesz igy velük. Ha már ennyire feltűnően egyszemélyes irányítás, olyan ember kellett volna, akinek a neve hallatán nem a legalja filmek, az olcsó tömegszórakoztatás ugrik be, de azért mégsem egy Grunwalsky az egyetemről. Bár ha beszervezi Svarcit a következő Mundruczó-filmbe, akkor minden megvan bocsátva :) A csóka most úgyis drámai szerepeket akar játszani, azt mondta, nem akar már ugrabugrálni.

Ja, azért megnéztem volna az öreg Angelopoulos (egyik kedvencem) arcát, amikor a kiáltvánnyal kapcsolatban elmagyarázták neki, hogy ki az a Vajna...
 
hozzászólások száma: 2 | előzmény: Minovics #8
 
 
2011. február 8. kedd, 10:58 8. | Minovics

Akkor röviden összefoglalom, hogy mi a baj Vajnával.

1. Nemzeti érzelmű. Ezt nem szokták a libbancs, anarchista filmesek. (Majd most megszokják.:))

2. Nem kötődik az SZFE-hez, azaz nem az „ő kutyájuk kölyke”.

 

Azért annyira vészesen nem bonyolultak ezek az emberek.

Megjegyzem én sem rajongok Andy Vajnáért, lehet, hogy lehetett volna találni megfelelőbb személyt is.

Such György viszont jó választásnak tűnik.

 
hozzászólások száma: 1 | előzmény: cty #3
 
 
2011. február 7. hétfő, 22:28 7. | DJ Bill
Már alig várom, hogy mondjuk a Nemzeti Filharmónia élére kinevezzék pl. Lagzi Lajost.
 
2011. február 7. hétfő, 22:03 6. | cty
Az imént jót röhögtem, amikor az mmka honlapján a csak szex című film bannerje fogadott... Hiába no, minden szentnek maga felé hajlik a keze. És ha ráadásul meg nem is szent, akkor minimum szeret magához nyúlni, nem? :)
 
2011. február 7. hétfő, 21:41 5. | cty
Ezt nem tudom, hogy nekünk jó -e vagy sem, csak oda akarok kilyukadni, hogy ha a művészeket mostantól nem támogatják (mert gőzük sincs, mi a művészet) és a közönségfilmek pedig zömmel magántőkéből készülnek, akkor tényleg, milyen scriptek fognak átmenni ezen a rostán? A két halmaz metszete - ez éppenhogy mondjuk jó lenne, csak kár hogy ilyen nem létezik. De ez nem is baj, mert pénz, na az úgysincs. Nulla forint remekül szétosztható nulla darab filmre, ráadásul teljesen legálisan és még 20% adókedvezmény is jár hozzá.

Egyébként én azt a pár milli hiányt nem sajnálom, elvégre szép évek voltak ezek a filmiparunknak. Be kell látni, hogy egy ilyen kis ország csak ilyen sötét üzelmekkel tudja magát észrevetetni a nagyvilágban. És felfigyeltek ránk, szó se róla. Ha ugyanazt a pénzt elosztjuk kétszer-háromszor akkora időtartamra, ahogyan azt kellett volna, akkor csekélyebb lett volna ugyan a sikkasztás és a korrupció mértéke, de jobb filmek akkor sem készültek volna és a külföld ide sem bagózott volna felénk. Valamit valamiért.

És hogy a világválság mostanában fog csak úgy istenigazából elkezdődni, azt hiszem, felesleges már mindenféle nagyívű terveket szövögetni. Hogy a magyar nézőket magyar film megint be tudja vinni a moziba, ahhoz nemhogy kevesebb, de talán még sokkal több pénzre lenne szükség, úgyhogy inkább örüljünk annak, ami volt, meg annak is, hogy nem lesz megint egy darabig. Egyszerűbb megnyugodni és olcsóbb is. Például remek könyvek vannak, meg könyvtárak; lehet meg kéne tanulni olvasni. A filmkészítést pedig hagyjuk meg szebb időkre, mert a nagy erőlködésnek mindig nyögés a vége.
 
2011. február 7. hétfő, 21:40 4. | cty
Szóval mit is fog tulajdonképpen csinálni "Andy és a három reader"? (ez jó filmcím lehetne) Elbírjálják a beérkező pályázatokat és kitalálják, hogy melyikből csinálnának filmet, ha lenne rá keret? A fiatal tehetségeknek, akiket meg nem vettek fel a suliba, pedig lelkisegély-szolgálatot nyújtanak? Mertugyebár azok alapján, amilyen filmekhez ennek a kvartettnek (de a főnöknek és az egyik beónak mindenképpen) eddigi életük során közük volt, azt hiszem az előző érában túlszaporodott művészpalánták jövőbeli követőinek nem sok esélyük lesz meggyőzni a tisztelt zsűrit, hogy márpedig az ő önkifejező útkeresésük igenis érdekelheti a közönséget.
 
2011. február 7. hétfő, 21:38 3. | cty
Nem kell aggódni, mindig is egyszemélyes irányítás lesz, nemcsak a filmben, hanem mindenhol máshol is. Szerintem semmi nem változott és nem is fog változni azon kívül, hogy kevesebb a pénz. Lehet mindenféle látványos, populista intézkedéseket hozni, mint amilyen ez is, de attól még a kevés az kevés marad. Ez a filmreform így olyan lesz, mint a reformkonyha: az is arról szól, hogy a semmit hogyan lehet minél ízletesebben tálalni.

"Vajna, hát persze, őt mindenki ismeri itthon és amcsiban is, jól fog mutatni a kirakatban!" Fizetést nem kap? Hát valami százalékot azért biztosan. Nehogy lefogyjon még itt a végén, nem vennénk a lelkünkre, ugye. Legalábbis valahogy mindig olyankor szoktak ezek a külföldre szakadt nagymenő hazánkfiák visszatérni, amikor kint már a kutyának sem kellenek és úgy gondolják, hogy itthon talán még lehet belőlük nehezen megkerülhető ember.

Tehetségek felismerése? Szintén nagyon jól hangzik, de ha jól tudom, idén megint indul rendező szak a Zegyetemen. A tehetségekkel nem inkább az iskolának kéne foglalkoznia? Ha valaki meg már túl van pár filmen, akkor arra nem mondjuk, hogy tehetség és pátyolgatni is kevésbé kell, mert addigra összeszedett már annyi ismeretséget, hogy Vajna nélkül is megcsinálja amit szeretne. Ha kell, akkor éppen külföldön.
 
hozzászólások száma: 1
 
 
2011. február 7. hétfő, 21:37 2. | cty
 
2011. február 7. hétfő, 13:09 1. | Minovics

"Tarr Béla TT Filmműhely nevű cége az imént az alábbi felhívást juttatta el szerkesztőségünkhöz, amelyben tiltakoznak az ellen, hogy a magyar kormány "egyszemélyes irányítási rendszert" vezetett be a filmszakmában."

http://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20110207-tarr-bela-es-mas-filmesek-tiltakoznak-a-magyar-film-egyszemelyes.html

Ób*zmg, mert eddig nem egyszemélyes irányítás volt! (Grunwalsky et.)

Hazudtok, mint állat!

(Azért a kiváló külföldi kollegáitoknak azt is elmagyarázhatnátok, hogy hogyan jött össze az a 8 milla hiány. Ja, ne, ne tegyétek, mert még visszalépnek, mint Dennett a "filozófusper"-hiszti aláírásából.)

 
hozzászólások száma: 1
 
12-1  /  52

nka emblema 2012