sex hikaye

"Az Iszka román filmként nyert volna"

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. szeptember 25. kedd, 10:29

rendezés  


egy oldalon
17-1  /  17


 
2007. szeptember 30. vasárnap, 14:19 17. | torolt felhasznalo
Tisztelt Grunwalsky Úr!

Nyilván elfoglalt ember, így nem is vártuk/vártam, hogy egy perc múlva érkezik válasz, de így is köszönöm, hogy szakított ránk/a témára időt.
Válasza ugyanakkor igencsak hézagos, kérem tehát, hogy a jövő hétre ígért interjújában ne feledkezzen meg arról, hogy kitérjen a kérdésre. Szerintem ez az egyik legfontosabb alapkövetelménye annak, hogy valóban jóminőségű és ízléses közönségfilmek készüljenek (a másik lenne a rendező, ám őket még lehet csapatmunkában komepnzálni/kiegészíteni azt hiszem) - a forgatókönyv.
Bátran állíthatom azonban, hogy az Ön által említett fórumok, pályázatok és fejlesztési ösztönzések semmit, vagy gyakorlatilag semmit sem változtattak az én és sorstársaim helyzetén. Azt hiszem mondhatom néhány ember nevében, hogy mi nem meggazdagodni szeretnénk ezen a pályán, ugyanakkor az APEH és egyéb szolgáltató-szervek nem kíváncsiak a lelkesedésünkre. Az tehát, hogy a munkánkat honorálják elkerülhetetlen lenne. Erre a producerek nem hajlandóak, mert mérhetetlenül mohók (tiszt. a kiv., ha van ilyen). Ugyanakkor ha az MMK eleve úgy írja ki a pályázatot, hogy megköt olyan dolgokat, amelyek akadályozzák az elkenést és baráti osztogatást a producerektől lefelé, az talán kezelhetné ezt a helyzetet.
Ez azonban csak a probléma egyik fele. A másik az, hogy hiába fizetnek ki, ha a rendező képtelen megrendezni, és leforgatni azt, amit leírtam. Ezt persze még Önöknek is igen nehéz kontrollálni, és egyéb kérdéseket vet fel - konkretizáljuk tehát inkább a problémát arra az esetre, amikor kikérik, majd TELJES MÉRTÉKBEN ignorálják a dramaturg/forgatókönyvíró véleményét. Önöknek benyújthatnak egy számlát, a kötelességüket letudták, ők pedig hajtogatják tovább a saját ízléstelen és primitív ötleteiket, aztán meg mindenkire mutogatnak, amikor a mozi beborul. Úgy gondolom, hogy ezt sem ártana elkezdeni szankcionálni - szakértő vélemények kikérése ugyanis már egy project elkezdése előtt meghatározhatja a potenciális sikert. Önök, mint MMK pedig ugyanúgy kikérhetik ezeket a véleményeket (szigorúan többet, mert egy ember mondhat hülyeséget, 2 egymásnak ellent, de 3-nál azért lesz valami egyezés), mint az egyedi producer, és azután számon kérhetik, ha a producer ezeket figyelmen kívül hagyta, és a film még meg is bukott.
Tisztelt Grunwalsky Úr! Én tudom, hogy amikről beszélek, az nem egyszerű dolog, meg nem feltétlenül ez a dolgok rendje. De Önnek is be kell látnia, hogy az utóbbi időben, a javuló tendencia ellenére és bizonyos nézőszámok ellenére is, minőségileg kifogásolható filmek készültek. Az, hogy valamit hányan néznek, azt Győzike óta tudjuk, hogy nem mérvadó (nagy számokból visszabontva - a kis számoknak általában konkrét oka van, és ilyenkor szokás ujjakkal mutogatni, felelősségvállalás helyett). Az viszont mutató, hogy a közönségfilmjeink nagy százaléka eladhatatlan a külföld felé, és nem csupán a nyelvi akadályok miatt, hanem azért is, mert tartalmilag és kivitelezésileg FEL SEM VESZIK A VERSENYT egy ZS-kategóriás amerikai videofilmmel. Ez pedig nem (csak) pénz kérdése. A minőség nem egy befolyásolhatatlan és elvárhatatlan tényező. Ezt a minőséget viszont a közönségfilmek esetében NEM azok az emberek fogják prezentálni, akik az elmúlt 40 évben az SZFE-n végigülték az X évüket, hanem azok, akik a szakmát külföldön vagy autodidakta módon elsajátították és EZT A "MŰFAJT" SZERETIK. Kérem tehát, hogy biztosítson nekik (nekünk) lehetőséget, de ne holmi pályázatok, meg fejlesztési ösztönzések formájában. Semmi értelme ugyanis könyveket írogatni, amelyek utána valahol a fiókban végzik, a fejlesztési pénzek pedig soha nem ott kötnek ki, ahol szükség van rájuk. Gyakoroljon nyomást a producerekre közvetve vagy közvetlenül, hogy fektessenek többet forgatókönyvfejlesztésbe és írásba és javításba - és ellenőrizze, hogy ezt ne haveri alapon tegyék, illetve, hogy egyáltalán megtegyék (ez Magyarország, itt évente nem tízezer könyvet kell átolvasni, pláne nem az MMK-nak, ahova már csak a "legesélyesebbek", "legszándékoltabbak" jutnak el. Nagy számokkal takarózni tehát hazugság lenne - de még a kis számok sem jelentenek olyan akadályt, amelyet egy szúrópróba-szerű ellenőrzés ne hághatna át).
Én sajnos nem ismerek olyat, hogy "de mégis". Csak olyat ismerek, hogy "szarnak bele". Mert megtehetik. Azért mert nincsenek szakcionálva. Visszafizetni nem kell, a könyvek minősége pedig nem kizáró ok ahhoz, hogy ne kapjanak támogatást. És mindenki egyetért abban, hogy az MMK támogatása nélkül nem tud film készülni. Ha a Pannon GSM beleugathat, hogy milyen hosszan tolják az arcunkba a logojukat, akkor ugye nem akarja azt mondani, hogy Önök nem szólhatnak bele, hogy egy könyv leforoghat-e vagy sem, mert Önök megfelelő színvonalúnak találják. Akkor itt az ideje, hogy történjen is valami. Évek óta hallgatjuk azt, hogy de jó lenne ha. Nem szeretnék nagyképűnek hangzani, de egyetlen szavába kerülne, és 10 embert rántanék össze, akik az Önökhöz beérkezett közönségfilm pályázatokat átolvasva szakértői szempontok alapján véleményeznék azokat, csak ne kelljen több szar filmet megnézniük, vagy egyértelműen rámutathassanak arra, hogy a szar film kinek a hibája volt. És hogy ne kelljen többet ezt a széttárt karú tehetetlenséget nézni. Ezt nyugodtan veheti ajánlatnak Grunwalsky Úr. Lehet, hogy szánalmasan hangzik, lehet, hogy egyeseknek nem fog tetszeni, de én részemről belefáradtam abba, hogy kiskapukat keressek, és próbálgassak besurranni. ÚGyhogy most nyíltan Önnek szegezem a kérdést - ha megígérjük, hogy ingyen (vagy az Ön által méltónak és kigazdálkodhatónak ítélt díjazás ellenében) segítünk Önnek rendbehozni a magyar közönségfilmet, akkor elhajt minket, vagy elfogadja az együttműködést, és bebizonyítja, hogy a szólamok mögött valóban ott a szándék a minőségre. Ha őszinte akarok lenni, akkor mondhatom úgy is: ha a vállalásomat bebukom/bebukjuk, akkor sem tehetünk több kárt a magyar filmben, mint amennyi az elmúlt években előfordult - méghozzá kemény pénzekért. A labda tehát innentől az Ön térfelén van. Kérem, hogy az ominózus riportig döntse el, hogy igényt tart-e a segítségre, amely mindannyiunk, de leginkább a közönség érdekét szolgálná. Bárhogy is döntsön azonban (melyet remélem indoklás fog kísérni, hogy senkinek ne sérüljön az egoja, s szakmán belül, se szakmán kívül), az tisztázni fogja, hogy Ön merre és mennyire áll az "és mégis"-től, amelyet a kritikus hallomásból sem ismer, a néző még kevésbé, a világ közönségfilmekre specializálódott (és így általában pénzcentrikus) filmkészítése pedig egyáltalán nem. Válaszát várva, a legmélyebb tisztelettel:


Charlie Chan (és azt hiszem mindazok, akik szeretnének minőségi magyar közönségfilmeket látni, és csinálni)
 
előzmény: GRUNWALSKY #16
 
 
2007. szeptember 29. szombat, 21:14 16. | GRUNWALSKY
Sajnos csak most jutottam hozzá, hogy írjak.
T. Charlie Ch úr
1. Igaza van. Az egyik legnagyobb probléma, a hogy forgatókönyvek színvonala emelkedjen. Mindenki szeretné, mindenkinek ezer ötlete van, és mégis..
2. Többször beszéltem a Filmhun is erről, mivel, milyen támogatásokkal, fórumokkal, pályázatokkal, fejlesztési ösztönzéssel próbálunk segíteni. Nem szeretnék magamra hivatkozni, de nézzék meg ezeket a Filmhu anyagokat, sok kérdésére van benne válasz.
3. A múlt héten mindennap szakmai napok voltak a Filmművész Szövetségben, amelyekről a Filmhu rendszeresen tudósított. Érdemes komolyan venni az elhangzottakat. Rengeteg kérdés, rengeteg javaslat.
4. A jövő héten készül egy nagy riport, abban bővebben és részletesen szeretnék válaszolni azokra, amiket felvetett.
5. Demilyen ügynök úrnak/úrnőnek üzenem: nem vagyok és nem leszek hatalmi mániás soha. (Elég sok van ilyen a közéletben, nem hasonlítunk egymásra.) + maszatolás helyet konkrétan mondja meg, miben nem teljesítjük (és nem egyesszámban "teljesítem", ez hülyeség) a Filmtörvényben előírtakat?
Üdv Grunwalsky Ferenc
 
2007. szeptember 28. péntek, 10:10 15. | Mclane
Valszeg nem jól fogalmaztam a stílus szó emlegetésével, sőt biztos. Nem a szófordulataidat bírom, hanem azt, amit mondasz.
Röhögni nem itt szoktam, pedig néha lenne min.
Csókoltatom a plüssöket. :)
 
előzmény: torolt felhasznalo #13
 
 
2007. szeptember 28. péntek, 02:07 14. | demian
Szerintem a Chan úr a Grunwalszkij úr ügynöke. Össze vissza maszatol itt, hogy nehogy feltűnjön, Grünwalszkij úr hatalmi mániás és nem teljesíti a filmtörvényben előírtakat. Üdv és tisztelettel, Demian
 
előzmény: torolt felhasznalo #13
 
 
2007. szeptember 27. csütörtök, 22:18 13. | torolt felhasznalo
Daihelyon-nak és tsg-nek köszi, hogy vállalják a közös nevezőt - ha majd lesz petíció, remélem jöttök aláírni, de legkésőbb a népszavazásnál ez a kérdés is el fog dőlni.
mclane-nek meg örülök, ha néha szereztem/szerzek néhány jó percet, remélem, hogy a külsőségeken túl a tartalomban is egyetértünk.
Szeretném ezen kívül megköszönni Istennek, az Akadémiának, Édesanyámnak, Édesapámnak, a plüssállataimnak...
És őszintén remélem, hogy Grunwalsky Úr is benéz majd, és mond nekünk valamit, még akkor is, ha én nem köszörültem rajta a nyelvemet, és nem személyeskedtem vele.
Köszönöm és további jó szórakozást az este hátralévő részében.
 
2007. szeptember 27. csütörtök, 22:04 12. | torolt felhasznalo
Nem fiam!
Te hülye vagy, és ami még nagyobb baj, hogy még egy kicsit kek, pikírt, és pofátlan is mellé. De semmi gond, szívesen beleépítem a fejedbe a tudást a bal kezemmel, mert a jobbat fenntartom arra, hogy okoskodjak meg a tökömet vakargassam.
Komolyra fordítva a szót, kibaszottul örülnék, hogy ha azok, akiknek nem áll érdekében, hogy ebben az országban valami változás legyen bármiben, nem állnának útjába azoknak, akiknek igen. Pláne, ha őnekik ettől nem lesz kevesebb. (Mert akkor bezzeg odaállnának majd tartani a markukat, ha valami sikerülne). Szóval magasan képzett SZFE-sek, és több filmtábort megjárt ifjú titánok kéretnek kis kacsójukat a seggükbe dugni, és inkább forgatókönyveket írogatni a demoralizálás helyett. Ahhoz biztos kibaszott jól értenek (mármint a forgatókönyvíráshoz). Én sajnos annyira nem, ezért inkább nyílt leveleket írogatok, és nyeretlen hülyegyerekeknek nézegetek utána (tudod, ez ilyen beteges szokás rutinos-nagypofájú embereknél, hogy mielőtt beszólnak valakinek, utánanéznek, hogy az illetővel milyen formában érdemes/kifizetődő/tanácsos kommunikálni - ősi kommenista szokás).
Aztán meg ha az illető továbbra is akadékoskodik, akkor jöhet a Homárról az ajtóleszaggatás, baccpapucs, és Palkovicsné laptopjának a kolléga seggébe történő applikálása, stb...
Ismét komolyra fordítva a szót: csuja, tényleg nem érzed, hogy mikor kell hallgatni? Nem kell velem barátkozni, de örülnék, ha nem vágnád le alattam az ágat, mert Neked útban van felfelé. Biztos aranyos gyerek vagy, azt se kétlem, hogy értelmes, és nagy művész-vénád van, de vedd már észre, hogy két kibaszott malomban őrlünk. Én se ugatok bele abba, hogy Te hol töltöd a szabadidődet, értékelném, ha Te se lépnél bele az én szakterületembe. És ha meg már tetted, akkor legalább ne add itt a cinikus okostojást. Nagy ember az, aki elnézést tud kérni, vagy legalább tudja, hogy mikor nem kell öntözgetni az olajat - pláne nem ilyen primitív, álintelligens módon. Sajnos gyanítom, hogy valóban nem érted, hogy miről van itt szó, mert akkor csúnyán hallgatnál, és nem ponékodnál a "felnövéssel". Ez nem vicces. Ahogy az sem, hogy így vagyok kénytelen Grunwalsky Úrhoz fordulni, mert egyébként a problémától (és nem tőlem) mindenki elzárkózik. Kívánom, hogy soha ne tapasztald ezt meg! Mert akkor hirtelen nem fogsz ilyen bátran okoskodni. Egyébként meg jó pap holtig tanul - szóval piano, kicsihuszár, mert épp a húsevő növényt akarod lepisálni.
 
előzmény: csuja #10
 
 
2007. szeptember 27. csütörtök, 18:58 11. | [tsg]
teljes mellszélességgel ChCh mellett vagyok. mondom ezt annak reményében, hogy Grunwalsky úr olvas még minket.

köszönömafigyelmet, aszóastúdióé.
 
előzmény: torolt felhasznalo #4
 
 
2007. szeptember 27. csütörtök, 17:58 10. | csuja
Tök jó, hogy utánam néztetek, nekem ez eszembe sem jutott veletek szemben, meg úgysem sikerülne. Én túl keveset éltem az előző rendszerben, hogy belém rögzültek volna ilyen dolgok. A névtelen anyázás/okoskodás/világmegváltás is bátor magatartás, így tovább.
Még szerencse, hogy én nem értem, hogy mi zajlik itt, különben önteném magamból a jobbnál jobb könyveket. Remélem egyszer majd felnövök és én is okosabb leszek.
 
2007. szeptember 27. csütörtök, 14:48 9. | Mclane
Nem a témához tartozik, de én bírom a stilusod charlie.
Csak gondoltam megmondom.
Ennyi.

üdv: mclane
 
előzmény: torolt felhasznalo #7
 
 
2007. szeptember 27. csütörtök, 11:09 8. | torolt felhasznalo
UUI: Én is utánadolvastam. Már mindent értek. Leginkább azt, hogy honnan eredeztethető a halottlátó stílusod, meg azt, hogy közöd nincs a témához, amiről itt szó van. De semmi baj. Kicsi vagy és fiatal. Anno én is így gondoltam, mint Te. Írd fel a mai dátumot légyszi, és napra öt év múlva majd írj egy commentet, hogy hova jutottál, jó? Aztán majd akkor beszélgetünk, hogy kinek volt igaza...
 
2007. szeptember 27. csütörtök, 10:53 7. | torolt felhasznalo
Írtam Neked egy commentet csuja, de kitöröltem. Egyetlen gondolatot írok csak újra: azt, hogy faszság, amit mondasz. Pont. Sok sikert Neked (itthon és külföldön), kapard ki magadnak, amit tudsz, és feküdj be a rendszer alá - majd veszek Tőled órákat sikerből és stílusból. Én pedig megpróbálok változtatni rajta, hogy ne csak Neked, meg nekem, hanem esetleg másnak is jó legyen.

UI: Nem kell válaszolnod. Anyám se szereti a stílusomat. Ebben is biztos igazad van. Sőt, magamtól lemondok. De azért azt ugye tudod, hogy az öszödi beszéd miről szólt, és hogy mi hangzott el szavakban?
 
előzmény: csuja #5
 
 
2007. szeptember 27. csütörtök, 08:20 6. | Daihelyon
Látom értelmezési problémáid vannak. Fuss neki még egyszer, vagy még kétszer és akkor talán megérted, hogy Charlie miről ír. Tudod, be lehet valamit úgy állítani, hogy a másik a hülye a ha te nem érted, de azon is érdemes elgondolkodni, hogy nem e benned van a hiba.
Aztán ha figyelmesen olvastál volna, az is kiderülhetett volna a számodra, hogy Charlie nem igazán fk írásával foglalkozik/ozna.

(Közben utánad néztem. Szép életrajz, gratulálok, de pont ez az, hogy te a művészfilmeket nyomod, Charlie meg nem arról beszél, ezért nem is nagyon értheted, hogy miről folyik a diszkurzus.)
 
előzmény: csuja #5
 
 
2007. szeptember 26. szerda, 21:40 5. | csuja
Vicc, ami itt zajlik.
Aki tehetséges, azt előbb utóbb megtalálják, ha nem itt, akkor külföldön. Mit kell rinyálni? Hülye nyílt levelek helyett (is) forgatókönyveket írj. Tök fontos, amiről beszélsz, beszéltek, de a stílus miatt ponthogy elmegy a kedve az embernek attól, hogy szóba álljon veled.
Hirtelen eszembe jutott Vucli Tóbiás, az önműködő villamosjegy feltalálója. Olvasd el inkább a regényt, amiben benne van, öblögess!
 
előzmény: torolt felhasznalo #4
 
 
2007. szeptember 26. szerda, 20:27 4. | torolt felhasznalo
Tisztelt Grunwalsky úr!

Ha már itt van köztünk (bár maciekék engem nem igazán szeretnek, és én sem akarok velük összebútorozni, tehát a "köztünk" formális), hadd kérdezzem meg, hogy mit tudna illetve mit szeretne tenni azért, hogy végre színvonalas közönségfilmek készüljenek Magyarországon? Továbbmegyek, egy egészen konkrét kéréssel: sokan lennénk nagyon hálásak (és még több néző), ha ennek alapfeltételéhez járulna hozzá maximális befolyásával: vagyis a normális, színvonalas forgatókönyvek elkészítésének támogatásával, illetve a nem megfelelő színvonalú művek kiszűrésével, és a producerek kényszerítsésével arra, hogy színvonalas átiratokat készítsenek script doctorok, story editorok, és szakemberek bevonásával (akiknek alkalmazása az MMK soraiban is áldásos lenne). Önnek hatalmában áll, hogy ez az éves szájtépés arról, hogy nincsenek jó forgatókönyvek, véget érjen okafogyottság híján. Önnek módjában állna, hogy rávegye a producereket, hogy közönségfilmek esetén végre bevonajak olyan embereket is a filmgyártásba, akik a belső körök súlyos, bizonyítható és tettenérhető inkompetenciáját kompenzálhatnák, ezzel jobb terméket adva ki a kezükből a végén - legfőképp a nézők örömére (ám ez a nemzetközi érdeklődés és siker elérésében is sokat segíthetne). A producereknek jelenleg nem áll érdekében 3 forint 50 fillért sem elkölteni arra, hogy 2 jóízlésű SZAKember elolvassa a forgatókönyveket, és arról épkézláb kommentárokat adjon (mert egy ilyen munka 2-3 hét, és az Apeh felé nem lehet a film iránti szerelmünkkel fizetni). Önnek hatalmában állna ezen változtatni, úgy, hogy az MMK büdzséjét ezzel nem vinné csődközeli állapotba (hiszen ez az eljárás azokhoz a filmekhez lenne kötelező, amelyekre egyébként is pénzt szavaznak - csak ezúttal abból 2-3 millió /és akkor nagyon sokat mondtam/, nem a producer zsebébe vándorolna, hanem az írókéba, akik meg a munkájukkal cserébe hozzájárulhatnának, hogy a producer abból legalább egyet visszakeressen a színvonalas könyv miatt). És azért is tehetne, hogy jó alapötletű, de rossz kivitelezésű könyvek, profibb (és nem csak Divinyi Réka nevű) írókkal találkozzanak, akik azokból jobb anyagot hozhatnak össze. Ezáltal az Önök munkája csökkenne (hisz a könyvekkel való problémákat nem Önöknek kellene kifejtően indokolniuk), másoknak pedig végre lenne - méghozzá pénzért. Nem vagyunk... Oké, ezt törlöm, mert ezért már látom a vihart. TEhát, NINCSENEK olyan sokat valóban szakértő, jó érzékű és jóízlésű emberek Magyarországon forgatókönyvírás témakörében, akiket etetni kellene, de ha ezek az emberek bekerülhetnének a "belső körökbe" (értsd: nem szánalmasan kellene kuncsorogniuk producereknek, hogy olvassák el a könyvüket, és ha jó a munkájuk, akkor alakítsanak ki velük FIZETŐS munkakapcsolatot), akkor önmagukat tartanák el azzal, hogy sikeres filmeket írnak, és a plusz profitból ők is ki lennének fizetve. Magyarán egy esélyt szeretnék kérni. Arra, hogy kialakuljon az igény a jó írásra. És ezt Önnek módjában áll megteremteni azáltal, hogy a támogatásokat feltételekhez köti. Nem tízmillós feltételekhez. Csak már unom/unjuk ezt, hogy egy producer maximum arra hajlandó, hogy ingyen dolgozzunk neki hetekig, és aztán az egészet kidobja a kukába, mert.......... (akut okosság behelyettesítendő, de általában nem az, hogy "nincs igazad").
Grunwalsky úr! Ne higgyen azoknak akik ilyen közhelyeket dobálnak, hogy a forgatókönyvírás olyan, mint a foci Magyarországon, hogy mindenki ért hozzá. Nem. Sokan pofáznak és kritizálnak. De a válogatott kerete tizeniksz gőből áll, akik valóban focizni is tudnak. A jelenlegi helyzet azonban Magyarországon olyan, mintha a szövetségi kapitány még mindig az Aranycsapatot küldené fel a pályára, és most, hogy Öcsi bácsi nincs, azt mondaná, hogy akkor nem kell gólt rúgni, majd "kivédekezzük". Ilyen nincs. Én nem akarok beleszólni a művészetbe, mert nem értek hozzá. De ami itt közönségfilm címen zajlik, azt kikérem magamnak, produceri döntések szintjén, és forgatókönyvírás terén is. Meg persze leginkább azért, mert a producereknek semmi motivációjuk nincs arra, hogy fiatal és tehetséges embereket kutassanak fel. Kérem, hogy tegyen ezért valamit. Azt is leszarnám, ha azt mondaná, hogy ezt azért mondom, hogy én gazagodjak belőle, és tesz, de akkor én soha nem vehetek részt semmi ilyenben. Én belemennék. Csak végre ne kelljen ízléstelen szar filmeket néznem a magyar mozikban magyar termékként. Sajnos találkozom fiatalokkal, és elmondták nekem, hogy nem ülnek be magyar filmekre elvből. Tizenéves fiatalok. MErt olyan szar, hogy nem adnak ki rá pénzt. Tisztelt Grunwalsky Úr, ez az Ön felelőssége is, épp annyira, mint másoké, akik ebben a szakmában tevékenyek. És Ön az első, aki tehetne ezért valamit, hogy minimális reform történjen, egy erős teljesítményjavulásért (olyan ez, mint egy kipufogórendszer-csere egy gyári autón - 10-15 százalék teljesítménynövekedés, és maga a beavatkozás az autó árának pici kis töredéke). Csak tegyen valamit, mert a dilettantizmus szép lassan megöli a magyar filmet, és egyébként meg ami elkészül, az az MMK-ról IS egy szegénységi bizonyítvány. Önöket egyfolytában szapulják, hogy egymásnak osztogatják a pénzt. Mutassa meg, hogy ez nem így van, és hogy igenis adnak arra, hogy mi lesz a kiosztott pénzekkel - de nem csak utólag, hanem előfeltételek közt. Kérem, hogy tegyen valamit, mert valóban botrány az, amit itt közönségfilm címen művel ez az ország (állítólag készül az Argo második része, azok után, hogy az első is egy szégyenfolt volt - kíváncsi vagyok Árpa Attila mit tanult az előző hibáiból. Ön rákényszeríthetné, hogy tanuljon valamit. EGyáltalán). Ha tenne valamit, agyon sok ember lenne hálás Önnek, sokaknak betömné a száját, és a legfontosabb - lenne miért moziba járni a közönségnek, úgy hogy közben nem csak súlyos pontokat veszít az IQ-jából. Ha bármiben rendelkezésére állhatok, kérem írjon ide, vagy keressen meg e-mailben. De tegyen/tegyünk valamit, mert ez az állapot tarthatatlan és ÉRTELMETLEN. Ne csináljunk szar filmeket, ha jókat is lehet. Elnézést ha soraim kicsit szétesőek, de nehéz nap után, lektorálás nélkül írom őket, hogy minél előbb elérjenek Önhöz. Tiszelettel és köszönettel:

Charlie Chan
 
előzmény: GRUNWALSKY #2
 
 
2007. szeptember 26. szerda, 01:56 3. | maciekéshauzer
1. oh!

2. ah!

3. eh!

4. ez egy megfontolandó megállapítás, efölé még hajolunk.

kacmarek és hauzer (maciek eltávon)
 
2007. szeptember 26. szerda, 01:22 2. | GRUNWALSKY
Tisztelt kaciémauzer
1. A nagyanyámnak nem volt négy kereke de az Arany Medvét Berlinben már mint forgatókönyvíró megnyertem.
2. Nem tartok hét évre igényt
3. Ha tényleg változik a világ nem muszáj elidétlenkedni a kérdéseket.
4. Aki ennyit ért, ennyit ért
Üdv Grunwalsky F
 
2007. szeptember 25. kedd, 10:29 1. | maciekéshauzer
"Igazi viták nem alakultak ki, mégpedig azért nem, mert a problémákat illetően többnyire egyetértés volt" ...jelentette a Pravda a kibővített Politikai Bizottság üléséről.

Amint Grunwalsky - Koba - Ferenc, az MMK elnöke megjegyezte, a szakma átalakulását jelzi, hogy a játékfilmes megbeszélésen csak elvétve látni rendezőt ... csak őt saját magát.

.... tovább (egyszerűsíti a helyzetet), hogy sok (távolmaradó) rendező nem tesz feljelentést az MMA ellen, remélve, hogy egy következő (pályázat) után megkapja elmaradt járandóságát.

Sándor Pál vetette fel például, hogy ideje lenne bevezetni a gyakorlatot, miszerint késsel villával egyenek..... . Szomjas György - a jelenlevő kisszámú rendezők maradéka- és az MMK-képviselők szerint az ötlet nem új keletű, de a gyakorlati kivitelezése nem egyszerű...

„Ha a nagyanyámnak négy kereke lett volna, elviszi az Arany Medvét Berlinben” - illusztrálta a helyzetet Grunwalsky.

Grunwalsky Ferenc zárásképpen összegezte: egyre inkább érezhető annak a hétéves folyamatnak az eredménye, amelyből ő részéről újabb hét évre tart igényt....Dörgő taps.


m.h. nyúz


nka emblema 2012