sex hikaye

Kálomista nem kongat vészharangot

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. szeptember 18. kedd, 02:46

rendezés  


egy oldalon
32-13  /  32


 
2007. október 13. szombat, 00:00 32. | torolt felhasznalo
Az nem Neked szólt, ne vedd magadra. Ez egy általános meglátás volt a médiáról, hogy csak ezekről tudósítanak. Nem azért írtam, mert Te azt nézed, hanem mert ezt adják és a többiről nem beszélnek. Szóval mondom, ne vedd magadra, mert nem Téged minősítettelek vele, csak azért mondtam, mert ha nem tudod, hogy vannak, az azért van, mert nem beszél róluk senki. Mert Anettka sokkal fontosabb...
 
előzmény: f.r.a.n.k. #31
 
 
2007. október 12. péntek, 21:46 31. | f.r.a.n.k.
jó. vedd úgy, h elhittem.

más dolog, h hogy megy ez hong-kongban, presztizs, pénz stb. de tény h én is szivesen látnám őket filmen...

ja, a média legalját muszáj belekeverni? én azt a fajta tévét nem igazán nézem, úgyhogy ilyen dolog még tudat alatt se jön ki a számon... fuggadaboutit.
 
előzmény: torolt felhasznalo #30
 
 
2007. október 12. péntek, 19:00 30. | torolt felhasznalo
Ismerek.

Attól mert nem beszélnek róluk két Tünci és egy Anettka hír közben, még vannak világbajnok breaktáncosaink és harcművészeink is. Hidd el nekem, hogy nem járok én olyan messze a valóságtól, mint azt sokan szeretnék...
 
előzmény: f.r.a.n.k. #29
 
 
2007. október 12. péntek, 15:44 29. | f.r.a.n.k.
nézd, a szerzőik valszeg nem próbálkozásnak nevezik, hanem teljesértékű műnek...

de már megint az az érzésem, hogy a filmes elképzeléseid és a valóság nem jön össze. vagy ismersz valakit, aki képes lenne Magyarországon arra, amire Tony Jaa vagy Jet Li? ők évtizedekig készültek arra, nem csak úgy van az... wire-fu is milyen jó lenne, de nem lesz egyhamar.
 
előzmény: torolt felhasznalo #28
 
 
2007. október 12. péntek, 03:59 28. | torolt felhasznalo
Többes szám a magyar filmalkotókat érinti generalice, mert én most épp inaktív vagyok (másoknak segítek, ha tudok, plusz próbálok pénzt keresni valamivel, meg kicsit besokalltam a fióknak írástól), úgyhogy ez elsősorban oda vonatkozott, de értettem a célzást.
És a gondolattal is egyetértek, de a "jó" tud objektív is lenni. A Dark City-re senki sem mondja, hogy szar. Az aranypolgárra sem. Szóval van közmegegyezés, még akkor is, ha a tetszés foka eltér. Az általad felsoroltakban nincs közmegegyezés, mert nem jók. Sajnos. Nem felelnek meg, csak egy rétegnek, miközben az igazi gyöngyszem több réteget is le tud fedni (ha nem is az összeset, hiszen az lehetetlenség). Próbálkozni meg a kiskutya szokott - aki ért hozzá, az nem próbálkozik, hanem hozzányúl és arany lesz belőle. De ez ízlés is, nem csak szakértelem. És persze turkálás a ganéjban, hogy az ember kihúzzon egy igazgyöngyöt.
És köszi, valóban a B13-ra meg az Ong Bakra, meg a Warrior King-re, meg Jet Li-re meg a többiekre gondoltam. De ezzel együtt olvastam már olyan box-"bunyós" könyvet is, hogy beszartam.
Ennek a filmhusnak aranyból van a tolla. Szerintem. Nagy LOL volt, köszi...
 
előzmény: f.r.a.n.k. #26
 
 
2007. október 11. csütörtök, 22:23 27. | f.r.a.n.k.
akkor nem értettem annyira félre. mondjuk nem stunt jump-ra gondoltam, arra specializálódnak.
 
előzmény: Daihelyon #25
 
 
2007. október 11. csütörtök, 22:19 26. | f.r.a.n.k.
úgy tűnik. a jó viszonylag szubjektív (és én nem veszem észre).
nem láttam a Metát. lehet abban igazság, h csak elvileg műfaji filmek, de magyar vonatkozásban ezek készülnek/tek és a felsorolás tisztán azért volt, hogy vannak más műfajban is próbálkozások. mindamellett sajnálatos, ami a Zuhanórepüléssel és az Overnighttal történt, mivel ezek a jobb filmek közé tartoznak, csak nem elég ütősek. az meg ránkférne - hogy végre egy minőségi film üssön, ne valami gagyi (és nem a rom-komról beszélek, mert az teljesen hidegen hagy).
egyébként nem láttam a Gyűrűk urát se és nem is érdekel. se a Harry Pottert. a Stardust-ra sem megyek el...

az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek, egyedül a többes szám első személy zavar :)
 
előzmény: torolt felhasznalo #24
 
 
2007. október 11. csütörtök, 21:57 25. | Daihelyon
A "bunyós" filmet félreértetted (szvsz, és ahogy ismerem Chan-t), ő nem a bokszolókra gondolt, hanem a verekedős filmekre. Nem, nem a Csöpis filmekre, hanem pl. a B13-ra. Amihez kell jó pár kondiban lévő legény, meg egy leamortizálható lakás és nosza neked hajrá.
 
előzmény: f.r.a.n.k. #23
 
 
2007. október 11. csütörtök, 20:49 24. | torolt felhasznalo
A "jó" szó, f.r.a.n.k., elkerülte a figyelmedet?

Felsoroltál egy rakás rosszul megcsinált ELVILEG műfaji filmet. Te láttad a Metát? És olvastad, hogy miről szól a Tündérkör? Vágod, hogy mi van a Deltában? Akkor ne rakd már ezt a Kör, a Nightwatch, meg a Dark City mellé. "JÓ"!!!!! Ez a lényeg, hogy "jó". Minőségi. Jól kitalált, jól megírt, jól megrendezett, jól eljátszott, eredeti valami, amiben mindegy mennyi pénz van, de kijössz a moziból és azt mondod, hogy "nem egy Gyűrűk Ura, de azért odatették. Ajánlom másnak is/Megnézem még egyszer/Letöltöm, hogy meglegyen otthon" (neadjisten megveszem DVD-n, ha hülye vagy, mint én). Az, hogy ötlettelenek vagyunk, és nem értünk valamihez, az nem azt jelenti, hogy minden bukásra van ítélve, amit csinálNÁNK.
 
előzmény: f.r.a.n.k. #23
 
 
2007. október 11. csütörtök, 20:27 23. | f.r.a.n.k.
cc,
a hollywood-i szuperprodukciókon kívül hozzád más nem jut el?
a tuti sikerekhez--
horror: Metamorphosis, Block-66
szci-fi: Sorsvonalak, Delta, Szelíd interface
fantasy: Tündérkör
thriller: Kaméleon
ez mind jön előbb vagy utóbb, majd eldől mi lesz belőle... kaland meg volt itt a Christopher Lamberttel, amit "magunkénak" tekinthettünk, aztán mekkora siker volt az is. még a bunyósban van a legtöbb igazság. hány magyar boksz-bajnokunk volt az utóbbi pár évben? ha így nézed, akkor már rögtön máshogy látod...
 
előzmény: torolt felhasznalo #20
 
 
2007. október 11. csütörtök, 10:48 22. | filmhus
Amit én a Török Feri filmjeinél észrevettem, az az, hogy olyanok, mintha valaki bekapcsolna egy kamerát, aztán meg 2 óra múlva kikapcsolná és ami közben történt, azt meg felvenné. Ez alól a Moszkva kivétel volt azért, meg volt egy Karalyos, aki nagyon szerethető alkat. Azért film egy film, mert sűrít, dramatizál, felfokoz. Török filmjei azonban, bár mesterien eltalálja a karaktereket és tényleg van a filmjeiben egy ilyen 'a kor krónikása vagyok' feeling, nem szórakoztatnak többé. Dokufilmeket látunk jó magyar színészekkel.

A reklámkampányra nem kéne bukást fogni, mert a végén még terjedni fog ez a fajta érvelés, mint a pestis: 'Azért bukott meg a Nagy Lila Köd című, egyébként a poploveráci fesztivált simán nyerő filmem, mert nem volt jó a reklámkampánya'. Poploverác 200 lelket számláló község Uganda-alsón.

Itt jön be a képbe az általam említett ukrán 'prodjuszer', aki ebben a pillanatban ásná el a kert végében az írót, rendezőt, de ha nagyon mérges lenne, akkor még a reklámkampányért felelőst is a tetejükre pakolná, ki tudja, hátha tényleg az volt a ludas...

Nekem semmi gondom nincsen egyébként a magyar rom-kommal vagy a magyar dagonyával, ha betölti a feladatát.

Inkább az a baj, hogy nincsen magyar thriller, horror, sci-fi (Nimród, hol vagy), akciófilm.

Nyilván ezeket nehéz készíteni, mert ezekhez érteni is kéne, és nem lehet ráfogni, hogy bukott a film mert 'nem érti a néző, hogy amikor berobban a 6-os villamos a körúton, akkor Paudits Béla miért nem lő a Kalasnyikovval, ellenben miért kezd könnyezve rákezdeni a Szomorú vasárnapra'
 
2007. október 10. szerda, 20:12 21. | torolt felhasznalo
Az meg, hogy eredeti, az azt is jelenti egyből, hogy jó?

Kérdezem másképp: a Mátrix, a Remény rabjai, a Notting Hill, és a Nevem Sam rossz filmek mert nem eredetiek?

Esetleg Török Ferenc nem gondolja, hogy kéne egyszer egy formakövető filmet is csinálnia, mielőtt nem csinál "többet"?

Mindenesetre kösz, hogy megosztottad. Gyöngyszem.
 
előzmény: Lula Fortune #19
 
 
2007. október 10. szerda, 19:59 20. | torolt felhasznalo
Hááát, ezzel én nem értek egyet. Illetve nem teljesen. De tudod azért azt is érdemes megnézni, hogy hányan nézték meg moziban a Remény Rabjait, és hányan a Randigurut. Szóval amit felvetsz, az nem csak magyar filmekre igaz. De szerintem lehetne még olyan műfajokat megpályázni, amiket a közönség megnézne. PErsze nem árt ha van benne humor, és romantika. De ettől még nem kell, hogy romantikus komédia legyen. Az ízléstelen "magyar tivornya" vonal pedig nem pálya. Egyszer-kétszer elment, de hosszútávon nem lesz sikeres. Szerintem az olyan filmek még sikeresek lehetnének, amik eddig nem voltak "magyar filmek". De azok is csak, ha jól vannak megcsinálva. Ha pedig jól vannak megcsinálva esetleg lehetnek nemzetközileg is sikeresek (remake-jog elsősorban). De ezek közt is vannak alacsony érdeklődést kiváltó műfajok (mint a gengeszterfilm), és lennének tuti sikerek: horror, akció, sci-fi, fantasy, kaland (bunyós - de ezt csak halkan mondom, mert le leszek osztva érte). És legvégső soron vannak köztes műfajok is, amiknél a sztori lenne az, ami elvinné a filmet. Szóval miközben a mutatók alapján egyetértek, nem hiszem hogy igazad lenne, és jelen pillanatban az szól mellettem, hogy az említett műfajokban még nem volt próbálkozás, tehát csak spekulálni lehet. De tudod mit? Inkább évente két színvonalas romkom, mint egy Le a fejjel. A többivel meg kísérletezni kellene, csak a producerek fosnak tőle, mert kurvára nem értenek hozzá, hogy mi lenne "jó".
 
előzmény: hucul #18
 
 
2007. október 10. szerda, 19:09 19. | Lula Fortune
http://www.origo.hu/filmklub/blog/interju/exkluziv/20071009-torok-ferenc-nem-szeretnek-formakoveto-filmet-csinalni-chatinterju-az.html


"Többet nem szeretnék formakövető filmet csinálni, ha a nézők nem értik, mi volt, az azt jelenti, hogy eredeti."
 
2007. október 10. szerda, 15:13 18. | hucul
Ja és bocs, a sikerreceptből kihagytam a másikat, a westbalkános, kusturicás magyar tivornyát. Ez meg a romantikus vicces, ez megy.
 
előzmény: hucul #17
 
 
2007. október 10. szerda, 15:10 17. | hucul
Ja, elképzelhető, hogy félreértettem, ebben a topicban ez így hangzott.
Egyébként számomra a Zuhanórepülés (de Török filmje is) vagy Török filmje egy választóvonal - innentől világos a képlet: magyar kasszasiker=romantikus vígjáték. Ezt senki nem lépheti át, erre van igény. Majd nézzétek meg az februárban az új Sas Tamás filmsikert!
A scriptről. Én sem láttam a filmet, ezért nem szívesen nyilatkoznék, de a Szezon óta azt gondolom, hogy ha Török Feri igazán tisztában lenne a határaival, képességeivel, ő lehetne a legjobb és legszínvonalasabb sikerfilm rendező itt. Van humora, lendülete, stb. Addig marad ez a "köztes állapot"




 
előzmény: torolt felhasznalo #16
 
 
2007. október 9. kedd, 23:47 16. | torolt felhasznalo
Félreértetted szerintem. Ez két külön dolog. Elhasalt ÉS nem nézették meg scriptdoctorral. Pedig úgy hallom nem ártott volna. De nem ettől hasalt el. Ettől csak nem lesz sleeper. EGyébként tök igazad van, hogy probléma van a marketingjével, és az időzíésével is. De a téma speciel lehetett volna érdekes is. Szóval egyetértünk, de én másképp olvasom filmhust. Ezzel együtt nagykisfiú, majd ő megmagyarázza, ha én vagy Te félreértjük. Ezzel együtt kurvára sokat segíthetett volna, ha nem lett volna a film "elművészkedve", hanem egy kőkemény script alapján feszes sztorira megy. Mondom ezt úgy, hogy még nem láttam, de akik láták, attól egybehnagzóan ezt hallottam. Tehát ez nem az én véleményem, másoké. De lehet, hogy igazuk van. A magyar szokásjog megadja nekik a teret.
 
előzmény: hucul #15
 
 
2007. október 9. kedd, 15:45 15. | hucul
"azt ertem, hogy torokek nem nezetik meg egy script doctorral a konyvuket,"

Bocsáss meg, de ha valami első héten elhasal, ott nem a forgatókönyvről van szó. Az reklám, marketing, téma, időzítés, stb.

A 30-as filmes magyarázat viszont tényleg óriási hülyeség, ki mondja meg, hogy a brókerek világa kit érdekel?! Más felől meg az SOS szerelem és a csak Szex is 30-as film, és mindenkit bevitt.
 
előzmény: filmhus #14
 
 
2007. október 9. kedd, 13:26 14. | filmhus
hat igen, ez durva. egyik se kell a kutyanak sem. erdekes az overnight producerenek cinikus valasza: 30-asokrol csinaltuk a filmet, a moziba meg 20 evesek jarnak, szoval tudtuk, hogy bukta lesz.

Hasonlitsuk ossze egy szuloorvos valaszaval: Tudtam, hogy meghal a baba, latszott koran az ultrahangon, hogy valami el van cseszve, de kiafrancot erdekel.

Kivancsi vagyok, ha egy ukran "prodjuszer" penzevel (es nem a mienkkel) verne a csalant, akkor mit reagalna ilyen helyzetben.

azt ertem, hogy torokek nem nezetik meg egy script doctorral a konyvuket, barmilyen rossz is, hiszen egy script doctor csak megolne a muveszi mondanivalot gondolom. De hogy kalomista, akinel ott van a divinyi reka, az mert nem nezeti meg vele a zuhanorepules konyvet?

Hogy Clintonek kampanyat eltorzitsam:

"It's the script, stupid!"
 
előzmény: torolt felhasznalo #13
 
 
2007. október 8. hétfő, 22:23 13. | torolt felhasznalo
Kommentár nélkül:

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/boxo1008/
32-13  /  32

nka emblema 2012