sex hikaye

Tilla pánikba esett

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. augusztus 23. csütörtök, 21:36

rendezés  


egy oldalon
11-1  /  11


 
2007. augusztus 30. csütörtök, 22:51 11. | Mclane
"a producerek csak közönségfilmet akarnak, esélyem sincs a magyar filmszakmában" kezdetű sirám.

Nos erről szó sem volt ( bár lehetett talán így is értelmezni az előzőekben leírtakat ) csupán ukiyo feltett egy kérdést, amire én azt válaszoltam, hogy úgy tűnik a nézettség a nyerő. Nem pontosítottuk, hogy mely körben részesítik előnyben a nézettséget, így igazán nem sokra jutottunk a dolog részletes megvitatásával.
De, akkor most valljuk be férfiasan, imádnánk ha a filmünket milliók néznék és azt mondanák: EZ igen! Ilyet még nem láttam.
Én nem hiszek azoknak az embereknek, akik beneveznek egy több milliós nyereménnyel kecsegtető versenybe és azt mondják nem a fődíjért teszik. Hát akkor miért? Azért mert éppen ráérnek? Mi az, amit rekámoznak, hogy minél röbben jelentkezzenek? Hát a nyeremény! Ezt látják és belevágnak.
Ha egy író ír egy könyvet, egy rendező meg megrendezi, azt szeretnék, hogy sok emberhez eljusson, amit ezzel a munkával üzenni tudnak. Szerintem. És a legideálisabb esetben a mű még jelentős értéket is magában hordoz. De vannak akik megelégszenek a nézettséggel, meg az utána járó honoráriummal. Őket is megértem. Miért ne? Nem vagyunk egyformák, szerencsére.
Akkor én most leírom: Én olyat szeretnék írni, ami számomra és talán másoknak is élvezetes, érdekes és mondanivalója is van. És ha jól megfizetik, az sem rossz. Nem hiszem, hogy ha sikerülne elpasszolnom egy könyvemet, azt mondanám, hogy: Nemán hé! Ez értékes, csak nem fogadok el érte, akár egy vasat is. Inkább éhen halok és akkor lennék a legboldogabb, ha csak én látnám, meg a kutyám.
 
előzmény: filmcsillag #9
 
 
2007. augusztus 30. csütörtök, 19:38 10. | ukiyo
na most 2 eset van:

1. az idézőjelbe tett mondat, bocsánat, sirám, időközben feszívódott a hipertérben. Ez esetben az itt olvasható (bocsánat) közhelyek nyilván e szublimálódott premisszákból szintetizálódtak.

2. az idézőjelbe tett mondat nem is vót itt. Akkor meg pláne nem értem, mi értelme (joga) volt e kioktatás - vázlatnak.

 
2007. augusztus 30. csütörtök, 18:04 9. | filmcsillag
A film.hu fórumain sajnálatosan refrénné vált "a producerek csak közönségfilmet akarnak, esélyem sincs a magyar filmszakmában" kezdetű sirám.

Ez a chadofóbiások mentsvára. Ők azok, akik nem mernek kezdeményezni, nehogy kudarcot valljanak.

Magyarországon jelenleg az a film készül el, amely akár az MMK-tól, akár az MTV-től, akár a kereskedelmi tévéktől támogatást kap.

Mivel a kereskedelmi tévék érthetően a kereskedelmi (kommersz) filmeket támogatják, az MMK és az MTV - tudatosan vagy sem - a művészibb, szerzőibb filmeket részesíti előnyben.

A producerek ezért ugyanolyan könnyen elkötelezhetők egy szerzői film mellett, mint egy közönségfilm mellett. A lényeg, hogy a filmtervnek legyen esélye a támogatás elnyerésére.
 
2007. augusztus 24. péntek, 17:40 8. | ukiyo
igenigen,

azt hiszem ez a szokásos végtelen regresszió. Ami érthető, mert ezt a dolgot nehéz kezelni.

Szal' Te írtad, hogy a 'nézettség számít' - én meg azt, hogy NEM, illetve nem csak az, mert a nézettségi versenyt ELEVE elveszti a film, mint olyan, a TV - vel szemben. Nyilván, bizonyos körökben filmet "csinyáni" még ma is nagyobb kunst (a szó eredeti jelentésében is), mint a Tvben jópoffintani. És ez talán jól is van így.

Azt tiszta lelkiismerettel kijelenthetem, hogy nem szégyellem, hogy nem nekem jutott eszembe (a Te nevedben nem nyilatkozhatok...). Viszont nem is sajnálom a pénz a Tillától (hopp, egy helikopter benézett az ablakon...)

Egy (tényleg) kedves filmrendező azt mondta, hogy én nem megértett művész vagyok - ami, valljuk be, jobb, mint a "meg nem értett". Dolgozom magamon is, meg a világon is - ennyi alapján leszűrheted, hogy pánikba esnék - e. Nekem fogalmam sincs róla,

jó ötleteket+munkát
demeter.marton
 
2007. augusztus 24. péntek, 16:05 7. | Mclane
Nem igazán értelek.
Itt Magyarországon soha nem lesz egy film nézettsége 2 millás. Akármiről is szóljon is a film. Legyen az tingli-tangli pop-os, vagy jaj-de-művész-és-fennkölt film.
Ha odaállsz a producer elé a cuccoddal, azt fogja előszőr megvizsgálni, mennyit kaszálhat belőle.
Tillában minden bizonnyal pénzt láttak, ezért megkapta a zöld jelzést. Ennyi. És még az is benne van, hogy jó lesz, amit csinál. Majd utólag úgyis fikázni fogjuk.
Jutott volna a mi eszünkbe, és akkor most azt írná a filmhu, hogy: mclane/ukiyo pánikba esett.
Bár fogalmam sincs, hogy te ki vagy, ezért lehet, hogy te nem is esnél pánikba. :)
 
előzmény: ukiyo #6
 
 
2007. augusztus 24. péntek, 14:51 6. | ukiyo
csahogy mégsem ilyen egyszerű,

mert ha csak ez számítana, akkor a gyözikeshow heti 2 millás (!) nézettségét semmiképp nem lehet filmmel elérni, ráadásul a film jóval drágább is. Akkor miről szól ez? Presztizs? Vagy 'miért ne' alapon?

Persze neoreneszánsz tehetségeket az alföldtől tilláig sokat találni. Szerintem ezen sincs mit csodálkozni.

A te szöveged meg kicsit magas/pop dialektikájú. Ez se baj, csak erre nem nagyon látok megoldást. Szerintem a düh alkalmasint inspiráló lehet - hajrá, hajrá, jó munkát.
 
2007. augusztus 24. péntek, 14:12 5. | Mclane
Sajnos rém egyszerű. Mindenek felett a nézettség számít. Ha hideg fejjel és a producer agyával gondolok erre, akkor némiképp meg is értem ezt az álláspontot. De mikor az én kis filmterveim elhomályosítják agyam értelmesebb térfelét, akkor nagyon dühös tudok lenni, hogy miért is nincs egyetlen ötletemben sem legalább egyetlen olyan karakter, akit a Gáspár fiú, vagy valamelyik valóság showból sztárrá emelkedett fantasztikus őstehetség sikerre vihetne.

 
előzmény: ukiyo #4
 
 
2007. augusztus 24. péntek, 11:56 4. | ukiyo
hoy,

csak ne feledjük ezeket mind, amikor a művészfilmeket - legyenek akármik - szidjuk. Ahogy a Gáspár Győzőre, úgy a TillaTillára is nyilván bemegy egy csomó néző, még az is lehet, hogy jól szórakoznak, akárcsak a TV show (!) - kon. Szóval most nézettség vagy "érték" - szintén legyen akármi is - ? A dolog nem is olyan egyszerű...
 
2007. augusztus 24. péntek, 11:41 3. | Mclane
Azért várjuk ki a végét. Hátha jó lesz.

És ebben az országban nem rendezhet filmet mindenki. Mert ha így lenne, már én is sorra kerültem volna. :)
De én nem is akarok?! Lehet, hogy ez a baj.
 
előzmény: csuja #2
 
 
2007. augusztus 24. péntek, 00:40 2. | csuja
Egyébként nem tudtad, hogy aki befutott műsorvezető, az egyből jó rendező is? Ezek a dolgok fedik egymást. Szép lassan olyan ez, mint a modellkedés. Ha valaki jól néz ki, mindjárt tehetséges filmszínész/énekes lesz.
 
előzmény: Lula Fortune #1
 
 
2007. augusztus 23. csütörtök, 21:36 1. | Lula Fortune
Csak engem zavar, hogy ebben az országban már mindenki filmet rendez(het)?

nka emblema 2012