sex hikaye

A Being Juliával indul Toronto

Az új Szabó-film világpremierje

2004. július 2. - filmhu
A Being Juliával indul Toronto
Szabó István rendezése lesz az idei, szeptember 9-én kezdődő Torontói Filmfesztivál nyitófilmje. Az Annette Bening és Jeremy Irons főszereplésével készült film W. Somerset Maugham Színház című regényén alapul.

A történet egy negyvenen túli, gyönyőrű, tehetséges és sikeres színésznőről szól, aki boldogtalan házásságából színházigazgatója karjaiba menekül. Amikor azonban felfedezi szeretője hátsó szándékait az üggyel kapcsolatban, bonyolult bosszútervet sző, melynek megvalósítása élete legnagyobb színészi alakításává válik. A forgatókönyvet A zongorista Oscar-díjas írója, Ronald Harwood jegyzi, aki egyébként Szabó előző filmjének, a Szembesítésnek is biztosította az alapanyagát. A Being Julia producere Robert Lantos, aki immár 9. alkalommal tudhatja magáénak a torontói nyitófilmet.

"Szabó István elképesztően játékos és felemelő filmet készített, melyben elegáns magabiztossággal jeleníti meg a '30-as évek pezsgő színházi életét", állítja a fesztivál igazgatója, Piers Handling, aki szerint Annette Bening játéka a legnagyobb díjakra esélyes, ráadásul kanadai és nemzetközi színészpartnerei is nagyszerűen alakítanak körülötte.

Bening-et kétszer jelölték már Oscrar-díjra, első alkalommal Stephen Frears Svindlerek című 1990-es filmjével a legjobb női mellékszereplő díjára volt esélye, másodszor pedig 1999-ben az Amerikai szépség főszereplőjeként kapott jelölést. Az Amerikai szépségnek szintén Észak-Amerika legnagyobb fesztiválján, Torontóban volt a premierje. Bening legutóbbi filmje a 2003-as, Kevin Costner rendezte western, a Fegyvertársak volt.

A 29. Torontói Filmfesztivált szeptember 9-18. között rendezik.






nka emblema 2012