sex hikaye

A Csak szex... New Yorkban

Magyar romcom az USA-ban

2006. október 20. - filmhu
A Csak szex... New Yorkban
Goda Krisztina komédiáját New Yorkban mutatja be a European Film Promotion az amerikai forgalmazóknak - adta hírül a Magyar Filmunió. Magyar filmek láthatók továbbá a spanyolországi Valladolid és az argentin Mar del Plata nemzetközi filmfesztiváljain.

Az európai filmek népszerűsítésére létrehozott EFP (European Film Promotion) harmadik alkalommal mutat be filmeket New Yorkban az amerikai filmforgalmazókat célzó szakmai vetítésen. A Tribeca moziban tartandó vetítéssorozatra olyan európai filmek kapnak meghívást, melyek erős kereskedelmi potenciállal rendelkeznek. Az október 23-24-i vetítéseken négy filmet mutatnak be. Egy német, egy lengyel és egy belga-francia mozifilm mellett a tavalyi év legnézettebb magyar romantikus vígjátékát a Csak szex és más semmi című filmet is vetítik a New York-i Tribeca moziban.

Valladolidban 51. alkalommal kezdődik a filmművészet sokszínűségét ünneplő nemzetközi filmhét. Az Arany Kalászért, mely a spanyol filmverseny fődíja Kocsis Ágnes Friss levegő című filmje kelhet versenyre. Az Európai Filmakadémia „Az év felfedezettje”-díjára jelölt alkotást Valladolidba elkíséri a főszereplő, Hegyi Izabella és Pusztai Ferenc producer. A rövidfilmes mezőnybe Madarász István Előbb-utóbb című műve és Cakó Ferenc Levelek című animációja kapott meghívást, mindkét alkotó személyesen mutatja be filmjét a spanyol közönségnek. Az információs programban vetítik szintén a rendező jelenlétében Nemes Gyula Egyetleneim című filmjét, valamint egy igazi klasszikust is, Makk Károly Egymásra nézve (1982) című alkotását.

Mar del Platában október 20-29. között rendezik meg a független film nemzetközi fesztiválját. Az argentin filmszemle „Bűnök és Vétkek” elnevezésű dokumentumfilm versenyébe Papp Gábor Zsigmond Az ügynök élete című alkotása kel versenyre. Bollók Csaba Miraq című játékfilmje is meghívást nyert a Mar del Platában megrendezendő független film fesztiválra.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012