sex hikaye

50 éves a londoni filmfesztivál

Magyarokkal jubilál a Brit Filmintézet

2006. október 17. - filmhu
50 éves a londoni filmfesztivál
Kocsis Ágnes és Pálfi György filmje a jubileumi londoni filmfesztiválon - adta hírül a Filmunió. Magyar filmeket vetítenek a norvégiai Bergenben és a szomszédos Zágrábban is a napokban.

Az Egyesült Királyság legnagyobb filmfesztiválja 14 helyszínen 50 ország részvételével és 300 filmmel kezdődik október 18-án. Az idén 50. születésnapját ünneplő filmszemlét a Brit Filmintézet rendezi meg évről-évre. A jubileumi fesztiválra meghívást kapott Kocsis Ágnes Friss levegő és Pálfi György Taxidermia című filmje.

A Taxidermiát a zágrábi filmfesztivál versenyprogramjába is meghívták. A horvát fővárosban tartandó filmünnep műsorra tűzi Bacsó Péter legendás A tanú című filmjét és bemutatja Csáki László és Pálfi Szabolcs Egerszalók című dokumentumfilmjét is.

Bergenben október 18-án kezdődik a legnagyobb norvég filmfesztivál, melyre három magyar alkotás kapott meghívást. Kocsis Ágnes Friss levegő című filmje a bergeni fesztivál fődíjáért kelhet versenyre, a díj biztosítja a nyertes film norvég moziforgalmazásban való megjelenését. Pálfi György két játékfilmjét mutatja be a norvég filmfesztivál. A több mint 100 seregszemlét megjárt Hukkle című alkotást a „Rendkívüli Filmek” elnevezésű programban tűzik műsorra, a Taxidermia pedig azt a megtiszteltetést kapta, hogy október 25-én a bergeni filmfesztivál záróceremóniáján vetítik.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012