sex hikaye

Pálfi György a legjobb rendező Antalyaban

Újabb díj a Taxidermiának

2006. szeptember 25. - filmhu
Pálfi György a legjobb rendező Antalyaban
Magyar film nyerte el az antalyai nemzetközi filmfesztivál legjobb rendezőjének járó díját szombat este - adta hírül a Magyar Filmunió. Pálfi György Taxidermia című filmjéért kapta meg a rangos elismerést a török riviérán. A török nemzeti filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett EURASIA nemzetközi játékfilmversenyre mindössze tíz alkotás kapott meghívást, és két díjért folyt a verseny. A zsűriben a filmművészet és a nemzetközi filmipar meghatározó személyiségei vettek részt, többek között Wieland Speck, a Berlinale Panoráma programjának igazgatója, valamint Beki Probst, a berlini filmvásár direktora, Samira Makhmalbaf iráni filmrendező és Padraic Delaney, Ken Loach legutóbbi Cannes-i fődíjas alkotásának egyik főszereplője.

A legjobb rendezőnek járó trófeát a Taxidermia című film két főszereplője, Czene Csaba és Trócsányi Gergő valamint Váradi Gábor producer személyesen vette át a szombat este megrendezett díjátadón. A Taxidermiát a Cannes-i világpremier óta jelentős filmfesztiválok mutatták be világszerte. Brüsszelben a legjobb film, Kolozsváron pedig a legjobb rendező díját nyerte el. Augusztus 23-i francia mozibemutatója kapcsán a francia sajtó nagy lelkesedéssel fogadta a magyar filmet. Mértékadó sajtóorgánumokban jelentek meg elismerő kritikák, a Nouvel Observateur például a nyárutó kihagyhatatlan felfedezésének kiáltotta ki Pálfi második moziját.

A Taxidermiát november 9-én mutatják be a magyar mozik a Hungarotop forgalmazásában.

A török riviérán 43 évvel ezelőtt alapított filmünnep az elmúlt évek során nagyszabású nemzetközi filmfesztivál lett, jelzi ezt az is, hogy idén először már nem csak a filmművészet szerelmesei, de a filmek eladói és vásárlói is részt vettek a rendezvényen, hiszen idén először filmvásárt is tartottak Antalyaban. Az ázsiai, hollywood-i, és európai sztárok felvonulásával megrendezett fesztiválon Kocsis Ágnes Friss levegő című első játékfilmjét is bemutatták.
 
A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012