sex hikaye

A Csapda és a Dolina újabb díjai

Fesztiválkörút - díjakkal

2007. október 1. - filmhu
A Csapda és a Dolina újabb díjai
A Csapda és a Dolina újabb díjairól tudósított a Magyar Filmunió. Srdan Golubovic filmje Almaty-ban nyert, míg a Dolina operatőre, Medvigy Gábor a Manaki Brothers nemzetközi operatőr fesztiválon kapott külön diplomát.

Az Új Budapest Filmstúdió koprodukciójában készült Csapda című film nyerte el az Almaty-ban ötödik alkalommal megrendezett Shaken’s Starsfilmfesztivál fődíját - közülte a Filmunió. Srdan Golubović szerb rendező filmje a berlini világpremier óta számos nemzetközi filmversenyen nyert rangos díjakat Szófiától Wiesbadenen át Palicsig. A sikersorozatnak remélhetőleg még nincs vége, ugyanis Szerbiát az Oscar-díjért folyó versenyben a legjobb idegennyelvű film kategóriában Srdan Golubović alkotása képviseli 2008-ban.

Szintén a Filmuniótól tudjuk, hogy a Manaki Brothers nemzetközi operatőr fesztiválon a zsűri külön diplomáját kapta a Kamondi Zoltán rendezte Dolina című film operatőre, Medvigy Gábor „azért az egyedülálló világért, amelynek megteremtésével, a látványterv és a helyszínek összehangolásával a film vizuális kompozícióján keresztül hozzájárult a rendező elképzeléseinek megvalósításához”. A film Madridból érkezett Macedóniába, és jelenleg a londoni „Raindance” fesztiválon szerepel. Ezután Varsóban, Rómában, Indiában, Törökországban és az Egyesült Államokban mutatják be - szól a Filmunió közleménye.



Címkék

hír



nka emblema 2012