sex hikaye

A Csendes éj online erősebb mint offline

Négyezer néző

2007. január 5. - filmhu
A Csendes éj online erősebb mint offline
A majd egy hónapos nézettségi adatok alapján a háborús kisfilmre kétszer annyian voltak kiváncsiak a T-Online Tékájában és a nemrégiben beindított T-Home TV-n, mint a Budapest Film forgalmazásban, Robert Altman Az utolsó adás című filmje kísérőfilmjeként.

Az Inforg Stúdió Csendes éj című kisfilmje, Magyarországon rendkívüli módon,
egy időben került a mozikba és lett ingyenesen elérhető az interneten 2006 december 7-én. Míg előbbi megtekintések  száma megközelítette a négyezret, addig kétezerkétszáz moziba járó választotta kikapcsolódásként.

A vágóként tevékenykedő, kétszeres Arany Olló díjas Politzer Péter immáron harmadszor adta rendezésre a fejét: a 2003-as Gránátok és a 2004-es Duett után a 37. Magyar Filmszemlén került bemutatásra a Csendes éj.

A Csendes éj a mozikban Robert Altman utolsó rendezése, az Utolsó adás kísérőfilmjeként látható. „A Gránátok anno nem kerülhetett moziba, mert túl hosszú volt, ezért most külön odafigyeltem arra, hogy rövidebb legyen a film - én ugyanis azért készítek filmeket, hogy azok eljussanak a mozikba, a nézők elé.” - mondta a filmhunak még korábban Politzer. Az alkotók ragaszkodtak a decemberi időponthoz, a forgalmazó Budapest Film pedig az Altman filmet ajánlotta fel. A Csendes éj csak a Művész és a Puskin moziban lesz látható a nagyfilm előtt, a multiplexek már ebben a hosszban sem vállalták a vetítést.

A Csendes éj letölthető az internetről is – ingyen, Politzer Péter ugyanis hatalmas lehetőségeket lát az online terjesztésben. „Egy hosszabb kisfilm (mint a Gránátok) soha nem kerülhet moziba, éppen ezért is olyan nagy lehetőség a kisfilmesek számára az internet. Hamarosan a mozi-, a dvd- és a tévéforgalmazással egyenrangú terület lesz. Ma már az online letöltések nem járnak minőségromlással, megfelelően szabályozták a jogi oldalát is. Az alkotók szemében a letöltés szó mégis egy mumussá vált, mert keveset tudnak erről, hiszen mindenkinek az ingyenes fájlmegosztás jut az eszébe, holott ennél már azért kifinomultabb a technika. Pedig ha egy kisfilm elkészült, főleg közpénzből, akkor azt láthatóvá kell tenni. Az Inforg Stúdió ezért mindenképpen úttörő ebben a tekintetben, nem csak a Csendes éj válik interneten elérhetővé, hanem decembertől az összes nagyjátékfilmje, dokumentum és kisfilmje is.”



Címkék

hír


(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2007. január 7. vasárnap, 18:35#2| f.r.a.n.k.
gratula a budapest filmnek hogy visszahozta mozikba a kísérőfilmet.

a csendes éjből egy-két képet láttam, de az nem amatőr díszlettervezés... az egy korrekt füstös-szagos munka.
2007. január 7. vasárnap, 15:50#1| nevem_senki
Pedig a Csendes éj" egy bántóan amatőr fércmunka.

nka emblema 2012