sex hikaye

A Kalandorok sikere Kolozsváron

Haumann Pétert, Rudolf Pétert és Schruff Milánt díjazták

2008. június 9. - filmhu
A Kalandorok sikere Kolozsváron
A kolozsvári Transilvania filmfesztivál zsűrije a legjobb szereplők díjával jutalmazta a Kalandorok című film ragyogó színésztrióját - Haumann Pétert, Rudolf Pétert és Schruff Milánt. - adta hírül a Magyar Filmunió.

A kolozsvári Transilvania filmfesztiválon láthatta a külföldi közönség először Paczolay Béla Kalandorok című első játékfilmjét. A csaknem 80 ezer magyar mozinézővel és a Filmszemle Simó Sándor-díjával dicsekedő Kalandorok már a nemzetközi premierjén a díjazottak közé került. Háromszorosan: Haumann Péter, Rudolf Péter és Schruff Milán, az alkotás ragyogó színésztriója a legjobb szereplőgárda díját nyerte el a kolozsvári filmfesztiválon. A trófeát Paczolay Béla személyesen vette át a kolozsvári román színház nagytermében szombat este. A Kalandorok a szakmai zsűrit és a kolozsvári nagyérdeműt is meghódította: a közönségszavazatok alapján a harmadik helyen végzett.

A kolozsvári Transilvania filmfesztivál jelentős figyelmet szentelt a magyar filmnek. A három éve alapított és immáron hagyománynak számító Magyar Napot nagy sikerrel rendezték meg június 4-én. A Transilvania tíz magyar játékfilmet és egy rövidfilm válogatást tűzött műsorra idén. A Magyar Nap fénypontja a Cannes-ból hazatért Delta című Mundruczó-film díszvetítése, a gulyásparti és a Pop Ivan koncert volt.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012