sex hikaye

A szerzetesek visszavágnak

Készül a "felvilágosító" kung fu-sorozat

2005. szeptember 13. - filmhu
A szerzetesek visszavágnak
A Mátrixtól, a Kill Billen és A pofonok földjé-n át a Repülő Tőrök Klánjá-ig a shaolin szerzeteseknek tehetetlenül kell nézniük, amint védjegyükként ismert harcművészetük milliárdokat hoz Hong Kong-i és hollywoodi stúdióknak. Ennek igyekeznek véget vetni a harcos papok, akik egy nagyköltségvetésű sorozattal vágnak vissza, amelyben nemzetközi sztárokat állítanak csatasorba, hogy felvegyék a küzdelmet riválisaikkal – olvasható a Guardian oldalán.

A széria első három darabja, amely a Shaolin templom harcos papjainak legendája címet kapta igaz történeten alapszik. A XVI. században 30, a küzdelemben jártas szerzetes indul veszedelmes kalózok nyomába. A forgatás 2006-ban kezdődik.

Televíziók és filmstúdiók számtalan félrevezető harcművészeti feldolgozása után a templom most teljesen irányítása alá vonta a forgatókönyvek készítését, és a vallás emberei fogják megrajzolni mind a vásznon látható buddhizmust, mind a kung fu mögött rejlő spirituális elemet.

A sorozat először 2008-ban hoz majd bevételt, amikor a tervek szerint annak első darabja a mozikba kerül. A spirituális rivalizálás anyagi hátterét a Shaolin Culture Broadcast Company állja majd, amely a templomi biznisz egyik leányvállalta.

Shaolin templom, a kung fu és a kínai
buddhizmus őrzője
A 14 millió fontos (kb. 5 milliárd forint) költségvetés Kínában nagynak számít, amely a Shaolin papok szóvivője szerint világhírű színészek és a filmipar nagyjai számára teszi vonzóvá a vállalkozásban való részvételt. A szerzetesek is helyet kapnak a vásznon, főként harci jelenetekben.

Másfélezeréves tradíció ellenére a Shaolin templom Kína forradalmi, fogyasztói jellegű átalakulásának egyik legfontosabb bástyájának számít. 1997-ben a szent hely indított elsőként weboldalt a kontinensnyi országban.

Miközben szerzetesek utaznak a világban, hogy terjesszék a harcművészetet, addig a templom maga szintén átalakul, rajzfilmsorozat és videójáték formájában is életre kelt már. A változás jegyei abban is tetten érhetők, hogy a shaolin papok a XVI. századi, kalózok elleni küzdelmet feldolgozó történetüket tavaly levédették.



Címkék

shaolin , kung fu , hír



nka emblema 2012