sex hikaye

Angol nyelven készül az Utas és holdvilág

Ősszel indulhat a forgatás

2007. május 25. - filmhu
Angol nyelven készül az Utas és holdvilág
Mint már korábban hírt adtunk róla, Szabó István az Utas és holdvilág  című Szerb Antal-regény megfilmesítését tervezi. Az előkészületekről nemrég a Variety-n jelent meg írás, és további részleteket tudtunk meg a film Cannes-ban járt producerétől, Sipos Árontól.

A forgatást jelenleg szeptember végére tervezik, mondta Sipos Áron producer, a Focus Film vezetője. Az alkotók Szabó István állandó operatőrére, Koltai Lajosra szeretnék bízni a fényképezést, de elképzelhető, hogy őt ebben megakadályozza saját filmterveinek megvalósítása. Nemrég beszámoltunk arról is, hogy Koltai Lajos az Evening (Este) után két film megrendezésére írt alá szerződést Hámori András kanadai-brit alapítású filmes vállalatával, a H20 Motion Picturesszel.

Részlet a színpadi feldolgozásból
Már biztosnak látszik, hogy Ralph Fiennes nem játsza el Mihály szerepét az Utas és holdvilágban, mert már több más produkcióhoz is leszerződött. Az IMDb két filmnél is számon tartja őt, az In Burgesben és a The Giftedben.

Az angol nyelven készülő film forgatásában Egyesült Királyság-béli, német, olasz valamint magyar partnerek vesznek részt, de egyelőre még nincs végleges költségvetés, mert azt nagyban befolyásolhatják a résztvevő színészek, de hamarosan újabb információkat ígért a producer.



Címkék

hír


(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2007. május 27. vasárnap, 22:02#1| zarnyek
Ez elég kamu hírnek tűnik.
1) A FocusFilm 1994 óta tervezi leforgatni az Utas és Holdvilágot... azóta sincs kész.
2) Szeptemberben forgatás és még nincs végleges költségvetés??? Ez eléggé nem professzionális hozzáállásra utal...
3) Ha szeptemberben forgatás, egy ekkora filmet kb. a jövő héten (június) el kell kezdeni előkészíteni...
4) Ha nincs végleges költségvetés, mi alapján szállnak be a (valószínüleg nem létező :P) koproducerek...
5) E tények ismeretében Javaslom módosítani a címet: Az Utas és Álomvilág-ra :D

nka emblema 2012