sex hikaye

Bevásárlás Szarajevóban

Újabb bosnyák-magyar koprodukció

2008. március 4. - filmhu
Bevásárlás Szarajevóban
A Vágási Emőke produceri segítségével készülő Bevásárlás című rövidfilm is a Szarajevói Filmfesztivál City of Films pályázatának győztese. Az öt kiválasztott projekt között ott van Ujj Mészáros Károly Alena utazása című alkotása.

A Sarajevo City of Film pályázaton nyertes négy alkotás közül kettő magyar érintettségű. A Vágási Emőke produceri közreműködésével készülő Bevásárlás már biztosan részesül cinelinkes támogatásban, és jelenleg MEDIA-támogatás elnyerésén munkálkodnak az alkotók. A filmben hazai kreatív vállalások is vannak, így a  díszlettervező, a jelmezes és a zeneszerző is előreláthatóan hazai alkotó lesz.

A tervek szerint a Bevásárlás magyar, bosnyák résztvevők mellett szlovén, Talent Campuson résztvett fiatal színészekkel készülhet el. A rendező Alen Drljevic, aki Paycheck című rövid filmjével már több elismerést szerzett - az alkotás 2005-ben az Európai Filmakadémia egyik döntőse volt.

A történet egy közép-kelet-európai család hipermarketben zajló bevásárlását meséli el, erős szociografikus felhangokkal, amelyek valószínűleg tőlünk nyugatabbra sem lesznek teljesen idegenek a nézők előtt. A City of Film szabályainak megfelelően a Bevásárlást idén augusztusban, a fesztivál idején le kell vetíteni.

A Szarajevói Talnet Campuson résztvevő hazai alkotók közül Madarász István Loop (Hurok) című filmtervével, Dyga Zsombor pedig az Utolér (Rundown) című alkotásával indul a CineLink koprodukciós vásár nagyjátékfilmes pályázatán.

(* A cikkben szereplő fotók illusztrációk)



Címkék

hír



nka emblema 2012