sex hikaye

Madarász István fődíjas Valladolidban

Előbb-utóbb

2006. október 30. - filmhu
Madarász István fődíjas Valladolidban
Madarász István Előbb – utóbb című alkotása nyerte a rövidfilm fődíjat az 51. nemzetközi filmhéten Valladolidban - adta hírül a Magyar Filmunió. A Dunaműhely gyártásában készült film korábban a 37. Magyar Filmszemle diákzsűríjének kisfilmes fődíját, illetve a Mediawave Kodak különdíját is besöpörte.
 
 
 
 

51. alkalommal rendezték meg a spanyolországi Valladolidban a filmművészet sokszínűségét ünneplő nemzetközi filmhetet. A szombat esti díjátadó ünnepségen a Teatro Calderón-ban egy fiatal magyar filmrendező, Madarász István kapta meg a legjobb rövidfilmet illető Arany Kalász díjat, melyet a rendező személyesen vett át.

Az Előbb – utóbb című rövidfilm a II. világháború végén játszódik, „a nácik az időutazással kísérleteznek … Ám senki sem tudja, hogy igazából mi is fog történni, ha egyszer sikert érnek el.” - A Duna Műhely gyártásában készült film producere Durst György és Dyga Zsombor, operatőre Marosi Gábor. A 11 perces alkotás korábban a 37. Magyar Filmszemle diákzsűrijének kisfilmes fődíját, illetve a Mediawave Kodak különdíját is besöpörte, a nemzetközi közönség pedig a szarajevói filmfesztiválon láthatta először.

A valladolidi nemzetközi filmhétre idén öt magyar film kapott meghívást. Kocsis Ágnes Friss levegő című elsőfilmje, Cakó Ferenc Levelek című animációja, Nemes Gyula Egyetleneim című alkotása, valamint egy nagy klasszikus, Makk Károly Egymásra nézve(1982) című műve volt látható az 51. valladolidi nemzetközi filmhéten Spanyolországban.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012