sex hikaye

Box Office: Nem Túl Lassú Tükör, terjedő Eszter-láz

Egyedül nem megy a börtönvonat Yumába

2008. április 28. - filmhu

Judd Apatow és csapata megint csak sikeres és jó filmet ütött össze: az ordenáré humanizmus jeles képviselője, a Lepattintva elég jól muzsikált a hétvégi budapesti mozikban. A Börtönvonat Yumába már kevésbé, és abszolút értékben talán kudarcnak hat, a lehetőségekhez képest viszont jól kezdett a Lassú Tükör.

Az összlétszám tekintetében megint csak nem a legjobb hét áll mögöttünk (top 20: 48 377), de hát a kiülős helyek és a jó idő személyében egyre több szezonális konkurense van a moziba járásnak. Azért nincs minden veszve, az utóbbi időben előretörő 3D-mozik például egészen jól muzsikálnak, a húszas listán három térélményt adó film is elvegyült, s ebből kettő, a T-REX: Vissza a kréta korba (össznézettség: 44 058), és A nagy mélység titkai (43 697) már 15 hete itt sertepertél, míg a U2 3D(13 048) öt hete.
 

199 néző adta át magát a Lassú Tükör álomterápiájának

A hagyományos, kétdimenziós pajtások nagy része pedig egyre kisebb nézőszámokkal dicsekedhet, a 20. Spiderwick krónikákra például csak 767 néző váltott jegyet. Amit még kevesebben, szám szerint 199-en tettek meg Ivan és Igor Buharov filmje, a Lassú Tükör kapcsán, de hát a lényegében marketing nélküli avantgárd művészfilmek bemutatóján csak ritkán ütik egymást a bejutni vágyók. Emlékeztetőül: a Rövid, de kemény... életem, elméletileg közönségcsalogató magyar független vígjáték 21 nézővel indult. Innen nézve a 200 körüli szám kifejezetten jó eredmény az álomterápiás művészfilmtől. A kis Vuk a héten 1860 nézőt termelt (10. hely, összesen 8282-nál jár), aminek tükrében a kitűzött 60 000-es cél egy másik műfajt, az utópiát juttatja eszünkbe. S hogy a hiba nem a nézők készülékében lehet, mutatja az is, hogy a hat hete látható Hortont pl. csak százzal kevesebb néző látta (12. hely), s az összérdeklődés is túllépte az 57 ezres határt.

A Szőke-féle Bakkermant sem kímélte meg a tavasz, 860-as nézőszám hallatán aligha csettint elégedetten a producere. James Mangold kitűnő remake-je, a Börtönvonat Yumába sem kezdett kifejezetten jól, 2460 nézővel csak a 8. helyre tudott felkúszni, pedig a Russell Crowe-Christian Bale páros kiemelkedő teljestménye (plusz Mangold értelmezése) ennél többet érdemelne. Mivel a filmet a Titanic Filmfesztiválon is vetítették, pár százalék mínuszt ez is biztosan jelentett.

Lepattintva: jóféle közönségfilm

 Audrey Tautou tüneményszerű felbukkanása a Francia Filmnapokon viszont minden bizonnyal segítségére volt az Egyedül nem megy... negyedik helyezésének (3464 néző), amúgy ez a kissé édeskés, szájbarágós filmecske nem is mérhető a Yumához. Sípos József és az Eszter hagyatéka viszont ugyanolyan lendülettel folytatja, amivel kezdett, 6. helye (3380 néző) és a két hét utáni 11 533 nézője szép reményekre jogosítja fel.
A Bolondok aranya 4304 nézővel a második, de ezt csak az első helyezett Lepattintva fölényének érzékeltetése miatt említjük meg: 9492 nézővel az ezüstérmest is simán leduplázva robbant be Nicholas Stoller filmje a mozikba. A 40 éves szűz, vagy a Felkoppintva alkotógárdája megint képes volt tökéletesen elegyíteni a rossz ízlést a jószándékkal, a humort a gyengédséggel, a szatírát a romantikával. Érintettek, figyelem, valahogy így kell elképzelni a jó populáris vígjátékot!  

(Forrás: Odeon.hu)



Címkék

hír


(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2008. május 3. szombat, 11:31#2| torolt felhasznalo
Khm...

Van benne némi igazság. Ennél az is jobb lenne, ha leközölnétek a box office statisztikát kommentár nélkül. Egyébként ezt nem lehetne? Nem értem, hogy egy szakmai honlapon miért nem érhető el a box office stat folyamatosan. Vagy akárcsak linkként. A Budapesti, az országos, estleg egy-két külföldi. Szerintem ez illene és kellene a profilba...
2008. április 28. hétfő, 23:10#1| filmcsillag
Kedves Szerkesztőség,

kicsit kapjátok össze magatokat box office ügyben, mert ezek a cikkek roppant felületesek és semmitmondók. Nem elemzést, betekintést, csak üres promószöveget kínálnak.

Sikerként értelmezni az Eszter 40%-os esését? A tavasznak tudni be a Bakkermann bukását? Ujjongani a Lassú tükör 200 nézőjén?

Értem én, hogy senkit sem akartok megbántani, de akkor meg felesleges erről külön sorozatot indítani.

Üdvözlettel,
Állandó Olvasó

nka emblema 2012