sex hikaye

Box office: sárkányfüvet szív az egész világ

3D az egész világ

2010. március 29. - filmhu
Box office: sárkányfüvet szív az egész világ
A régi mozi csúszik lefelé nézettségben, míg az élmény intenzifikálását nyújtó 3D-vel legfeljebb sztárok hadával lehet szembeszállni.


Lezárulni látszik az Avatar gyöngyvásznas-I-MAX-es magyarországi pályafutása, a film elérte eddigi legrosszabb, 5. helyezését az országos listán, 5282 nézővel, 8,2 milliós bevétellel, mindezt 15 sikertelennek nem mondható hét után, kitermelve 1,583 millió forintot, meghódítván 1,095 millió magyar nézőt, világviszonylatban pedig épp 2,684,408,000 dollárnál tart (ez 536 881 600 000 forint), nem mellesleg átszabva a mozi jövőjét, felgyorsítva a 3D-technológia elterjedését, és biztosítva James Cameron gondtalan öregkorát.

Amúgy folytatódott a múlt heti mérsékeltebb érdeklődés a mozi felé, jóllehet a hétvégére rossz időt jelzett a meteorológia, még ha csak mérsékelten megbízhatóan is. Így összevissza 103 milliós összbevétel és 80 ezer alatti országos össznézőszám jött össze. A remek Elveszett személyek körzetéről, illetve a szerb Itt is, ott is című filmről nem érkeztek adatok, a bhutáni Milarepa viszont meglepően sikeresen kezdett, a Best Hollywood filmjét 944-en látták, vélhetően nem túl nagy örömmel, mivel a film egyrészt lassú, másrészt, ami a nagyobb hiba, felületes. Ennél fogva leginkább a földi illúzióvilágtól való buddhista szabadulás gyakorlataként nyújthatja a legnagyobb hasznot - a buddhizmus legnagyobb szentje megérdemelt volna egy méltóbb életrajzi filmet (és akkor a történetben rejlő lehetőségekről nem is beszéltünk).

hogyneveldasakranyod_500
A hagyományos mozi nem sokáig tudja visszatartani a 3D-s sárkányt

Ennél nem sokkal több, 1500 nézője volt A bombák földjén-nek, amely ezzel - négy kópiával!! - épp befért az országos tízes listára, összesen már 21 398-en látták. A premierfilmek közül a sztárokkal teli Testvérek lett a 11. lett 1 868 390 Ft bevétellel és 1542 fős nézettséggel (érdekes, hogy a  friss filmre olcsóbb volt a jegy).  Két kiemelkedő premierfilm volt, az egyik a Kecskebűvölők, itt persze a George Clooney-faktor mellett működött a Jeff Bridges-, Ewan McGregor-, Kevin Spacey- és jedi-faktor is (és a film voltaképpeni témája tán kevésbé vonzotta a nézőket), szóval 8901 nézővel és 10,8 milliós eredménnyel nyitott, nincs Intercom-os film az első négy között, ami csak ritkán fordul elő. A százezerdik nézőjét tán már ma behúzó Viharsziget a negyedik, az Alice Csodaországban pedig a 2., az első olyan film a héten, amely túllépte a tízezres nézőszámhatárt. A Így neveld a sárkányodat pedig első lett, cseppet sem meglepetésre (az első két 3D-s film hozta össze a heti nézőszám felét), a múlt heti előjátszáshoz képest 858%-kal növelve népszerűségét.

Amerikában is ez a film aratta le a babérokat, 43 milliós bevételével elég sikeresnek mondható, egyelőre 51 milliós összbevételnél tart, ami a 165 milliós költségvetéshez képest nem sok, de olyan külhoni bemutatók váratnak még magukra, mint a brit, a német vagy a francia, ausztrál, olasz. Szóval ez siker lett.

boxo100329_630

(forrás: box office mojo, forgalmazók országos jelentése)




nka emblema 2012