sex hikaye

Box office: Szenzáció: az Avatar kikerült a top10-ből

A Toy Story 3 sikeres, de...

2010. június 22. - filmhu
Box office: Szenzáció: az Avatar kikerült a top10-ből
Bár Moziünnepünk az idén nem lesz, a nép kolletkív bioritmusa változatlan - Moziünnephez méltó bevételnövekedést, Sztahanov emlékét idéző 95%-ot hozott a múlt heti mélyrepüléshez képest. Nem kell tehát sok nekünk, elég egy pofásabb bemutató, egy húzóbb név, a héten épp a Toy Story 3 3D-ben, no meg némi változékonyság az időjárásban.
Az Avatar 24 hét után találtatott könnyűnek, de még biztos visszatér valamelyik aszályos héten. A filmek többsége javított helyzetén, a Marmadukee egyenesen 76%-ot, amire nem tudom, mikor volt példa (főleg mivel a második héten javított, tehát nem valahonnan a 52. helyről jött fel pl. egy Oscar-díja hatására, hanem az erős első hétre pakolt rá még), egyedül a Rémálom az Elm utcában vesztett 13%-ot, illetve volt pár stagnálásnak minősíthető minimális visszaesés. A cselesen, többször belengetett és az 52-es történet nézettségéről nem érkeztek adatok, a másik két premierfilm viszont a legjobb tízben landolt: az Amerikában kellemes meglepetésként debütáló HA/VER itthon mérséklet sikert aratott, 4711 nézője csepp lesz a bevételtengerben - valahogy nem vagyunk vevők a szuperhős-paródiákra.

toystory3_500
A forgalmazás napos oldala

Már rég volt Forum Hungary-s film az első helyen, most ez a Toy Story 3-nak sikerült, amely minden mai sikerkritériumot teljesít: egy sikeres széria folytatása, humoros, animáció és 3D. Ennek fényében a 44 662 néző leheletnyit elmarad a várakozásoktól, főleg, hogy 41 kópiával hengerelte le az országot a film. Még inkább főleg, hogy Amerikában minden idők 10. legjobb kezdésével, 110 milliós indítással robbantott a film, világszerte erre még 45 millió rakódott, ami összesen 155 millió dollár - 200 volt az önköltség, így a jövő hétre már profit várható.

Mi pedig itthon várjuk a Shrek 3 hason (sőt valószínűleg nagyobb) sikereit (július 8-án jön) - Amerikában nagyobbat szólt, mint a Toy Story 3, 121 millióval kezdett, és már 798 milliónál tart a világbevételeit tekintve (egy hónapja mutatták be).

boxo100622_630

(forrás: odeon, box office mojo, forgalmazók országos eredményei)




nka emblema 2012