sex hikaye

Box Office: Szőkeláng és a bolygó parazsa

Bakker, arany, krimi

2008. április 14. - filmhu
Box Office: Szőkeláng és a bolygó parazsa
Egy rakat eltűnt arany meg két modellfigura taszította le a Bakancslistát a dobogó tetjéről, Szőke kapitány legújabb örökbecsűje, a Bakkerman pedig, követve a költő tanácsát, a hetedik lett a bemutató hetében. Moldoványi Ferenc megrázó dokuja, a Másik bolygó viszont nem fért be a top 20-ba. Budapesti dobozirodai elemzés.

Öt éve folyik az iraki háború, illetve a kapcsolódó erkölcsi kérdések vizuális megvitatása, s mára már Susan Sarandon és Tommy Lee Jones személye sem szavatol a sikerért. Az Elah völgyében hiába ígér Oscar-jelölt alakítást és szívszorító élményt, a héten a maga 1137 nézőjével csak a 16. helyet csípte el a húszas listán. A szem, ez a 2002-es hongkongi thrillert megidéző remake már jobban muzsikált,jóllehet az eredeti sem volt valami matyóhímzés, de úgy látszik, azóta sok vizuális újszülött jött a világra, és, a filmben újra látó vak lány példája ellenére, jönni és látni, vagy legalább is nézni akarnak: 2075 nézőjével A szem épp felezi a top 20 listáját.

S bár a 9 és 1/2 randi kiesett az élmezőnyből, gond egy szál sem, mert Szőke András és Badár Sándor megint összeütött valamit, amit elnevezett Bakkermannak, és várja a lelkes nézősereget. akik valószínűleg nem is csalódnak, ha a fenti kettős munkásságát nagyjából a 20 másodperces tévéreklám-jelenetekből ismerik. A többiek meg majd megértik; 2866 nézővel a világ legnagyobb kenyerére pályázó balaton-felvidéki pék története a 7. helyen debütált. A heti másik magyar induló Moldoványi Ferenc-film, a Másik bolygó eleve kevéssé számíthatott a nézők tömegeire, hisz azok, hogy Mundruczó Kornélt idézzük "felejteni járnak moziba", s erre a célra ez a világ nyomoráról, a kihasznált, tönkretett gyerekekről tudósító a főbe kólintó film, hát, kevéssé alkalmas. Úgyhogy ezúton is köszönet és elismerés annak a 129 nézőnek, aki nem volt rest a lelkiismeretére hallgatni. Nem járt sokkal jobban Fatih Akin új filmje, A másik oldalonsem, a rendező önmegfigyelési trilógiájának második darabja kissé kimódolt történetével talán a nézőknek is elhibázottnak tűnt, mindenesetre egy ekkora név 545 embernél többet szokott behúzni a mozikba.

A praktikusan gondolkodó Pete Travis azonban jól számított: filmje nem kér többet, mint amit a tömegek egy 24-epizód megtekintéséhez használnak el. Travis összepakolt pár nagy nevet Forrest Whittakertől Dennis Quaidig, s az így kialakult sakkozós-kirakós politikai krimi, nevezzük nevén a gyereket, a Nyolc tanú a budapesti mozik harmadik legnézetebb filmje lett a héten a maga 5751 látogatójával. A második helyen Jon Chu táncosai állnak látványos koreográfiájukkal és idomaikkal a Streetdance - Step Up 2-vel (7255 néző), míg az aranyérmes ezúttal nem az aranyeres generáció Bakancslistája (4483 néző a héten), hanem a romantikusan csengő Bolondok aranya. Matthew McConaughey egyszer már részese volt egy hasonló kincsvadászos történetnek, csak akkor a 2005-ös Szaharában Penélope Cruz adatott meg neki, míg most Kate Hudsonnel és a tenger mélyével kell beérnie. A nézők pedig, megfelelve a Mundruczó-féle leírásnak, beérik vele - 11 641-en legalább is mindenképp.

(forrás: Odeon.hu)



Címkék

hír


(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2008. április 15. kedd, 13:36#2| cserypeter
Tisztelt filmhu fórum!


Szeretném T. figyelmüket felhívni egy magyar dokumentumfilmre, melynek az Önök portálján a címét sem találtam. A Tigristej című, Szederkényi Júlia rendezőnő rendezésében készült filmmel foglalkozó fórum a port.hu-n ellenben lassan 10000 oldallehívásnál tart, továbbá a film égetően aktuális témájánál, valamint egyéni látásmódjánál és vitathatatlan kvalitásainál fogva szenvedélyes vita tárgyát képezi. Az internetet böngészve azt találja viszont az érdeklődő, hogy a szakmából senki nem látta és egyetlen árva reflexió sem jelent meg róla. Ennek okát nem tudom, de a tényt fölöttébb furcsának, már-már megmagyarázhatatlannak tartom. Nem tudom elképzelni, hogy a teljes magyar filmes szakma ennyire ne vegyen tudomást egy ilyen magyar filmről.

http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=91965

http://www.youtube.com/watch?v=SFkcjW9dxfI&feature=PlayList&p=F811DC1F64546C03&index=0&playnext=1

A fórum és a film elérhető az itt linkelt internetes helyeken, de bizonyára vannak más elérhetőségei is.
Feltehetően az én informatikai járatlanságomból fakad, hogy a fórumukban nem találtam más levelezési címet, valamint azt sem tudtam megfejteni, hogyan lehetséges e filmről itt topikot létrehozni. Elnézésüket kérem, hogy ezen topikba írom kommentemet, amely nem éppen témájukhoz tartozik, mentségemre szolgáljon, hogy a "doku" kifejezés legalább szerepel benne. Regisztráltam, de a filmhu-n "kapcsolat" című opciót sem találok, nem tudom, milyen módon lehet Önökkel kommunkálni. Megtisztelnének, ha szíveskednének visszajelzést küldeni számomra.

Tisztelettel: Cséry Péter
2008. április 14. hétfő, 19:00#1| filmcsillag
kicsit erős a 2800 nézőt sikernek nevezni.

nka emblema 2012