sex hikaye

Diótörő, Good, Hellboy

A-kategóriás sztárok Magyarországon

2007. június 8. - filmhu
Diótörő, Good, Hellboy
Mint arról már korábban hírt adtunk, Magyarországon készül Andrej Koncsalovszkij Diótörő-adaptációja, amelyben a gonosz Egérkirály szerepét John Turturrora osztották. Az eredetileg május elejére tervezett, 65 milliós projekt azért csúszott július közepére, mert nem sikerült megállapodni a színészekkel, közölte a film magyar koproducere, Cirkó József. A Hellboy és a Good már elindult.

A HCC Media produkciós cég vezetője, Cirkó József megerősítette lapunknak a Variety értesülését, miszerint John Turturro (Barton Fink, Holdfényszelence), Nathan Lane (Madárfészek, Producerek) és Elle Fanning (Bábel) játsszák a főbb szerepeket. A 9 éves Fanning a főszereplő kislányt, Turturro a gonosz Egérkirályt, míg Lane a diótörőt a főhősnek ajándékozó nagybácsi szerepében domborít majd az Andrej Koncsalovszkij rendezésében készülő Csajkovszkij-adaptációban. A 65 millió dolláros költségvetésű „fantasy-musical” majdnem teljes egészében Magyarországon készül: a műtermi felvételekre a pomázi Stern Stúdióban kerül sor, míg a film városképeit a szentendrei egykori orosz laktanya területén felépített díszletek között rögzítik majd, tudtuk meg Cirkó Józseftől. 

A film komoly CGI-trükköket igényel, ezeknek 30-40 százaléka szintén Magyarországon készül majd el, tudtuk meg a producertől. „Két-három hazai vezető munkatárs részvételével több cég dolgozik majd a komputeranimáción – s rögtön a forgatás megkezdését követően, már augusztusban  munkához is látnak, s majdnem egy évig dolgoznak a trükkökön” - mondta a filmhu-nak Cirkó József.

Az október végéig tartó forgatáshoz más hazai kreatív stábtagok is csatlakoznak, tudtuk meg: Szabolcs János art direktor mellett két magyar operatőr is lesz a stábban, Forgács Gábor, aki az angol vezető-operatőr mellett tevékenykedik majd, illetve a second unitban Bélafalvi Balázs erősíti a magyar részvételt. A hazai producer szerint az angol Noisette Film Productions vezetésével, angol-kanadai-magyar koprodukcióban készülő Diótörő stábja, a teljes költségvetésnek mintegy 30 százalékát, körülbelül 27 millió dollárt hagy Magyarországon.

A Diótörőnél alig magasabb, 72 millió dolláros költségvetéssel a hét végén indul Guillermo del Toro filmjének, a Pokolfajzat 2-nek forgatása az etyeki Korda Filmstúdióban. A nemrégiben átadott stúdió „puding-próbája” szintén sztárokkal készül: a címszereplő Ron Perlman mellett John Hurt is beugrik egy cameo-szerep erejéig – olvasható a rendező hivatalos rajongói oldalán.

Siófok sem marad sztár nélkül: a filmhu úgy értesült, hogy a május végén Budapesten, Viggo Mortensen (Gyűrűk ura) főszereplésével indult Good című holokauszt-mozi e hét végére áttette a forgatás helyszínét a Balaton-part fővárosába és környékére. A  C. P. Taylor díjnyertes színdarabjából készülő  alkotás rendezője Vicente Amorim. Az imdb.com szerint a film egyik art direktora a Taxidermián is „alakító” Asztalos Adrienn (Andreas Olshaussen mellett), a kosztümöket pedig Szakács Györgyi tervezte (A Hét nyolcadik napja, Rokonok, Sorstalanság).  A filmben feltűnik majd Fancsikai Péter (Mansfeld, Tibor vagyok...) és Haumann Máté (Emelet)  is.



Címkék

hír



nka emblema 2012