sex hikaye

Elvárások és viharok

Császi Ádám filmjét szombaton és vasárnap vetítik a Filmhéten

2014. október 17. - filmhu
Elvárások és viharok

A Berlinalén debütált a Viharsarok, amely a meleg szerelemről, a ki nem mondott szavak súlyáról és az elfogadásról mesél. Császi Ádám alkotását szombaton és vasárnap vetítik a Filmhéten.

 
 
 
 
"Szabi (Sütő András) Németországban focizik, ám egy zuhanyzói konfliktus után edzője büntetésből hazaküldi. Elsőként a nagyszüleitől örökölt házat látogatja meg, valahol a tipikus magyar vidéken. Apja nem hajlandó elfogadni, hogy nem az idegenlégiósok gondtalan életét szánja magának, ezért a ház az új otthonává válik, ahol kénytelen egyedül boldogulni. A fiúöltöző és a focipálya tesztoszteronszagú, teljesítménykényszeres világából egy olyan helyre csöppen, ahol nem nézik jó szemmel, ha valaki kilóg, ismeretlen, vagy csak a tévéből ismert, nemkívánatos szokásokat gyakorol, és nem a keresztényi értelmében definiálja a családot. Szabi pedig éppen ilyen, illetve „olyan” – kívülálló, egy nyugatot megjárt, kellemetlen betolakodó. Csillagbámulós, lavórban fürdős idilljét a motortolvajnak rettentően béna, ácsnak és kőművesnek viszont kiváló Áron (Varga Ádám) zavarja meg. A fiúk együtt kezdik felújítani az romos házat, és ahogy a renoválás során egyre több cserép és ablak kerül a helyére, úgy válik kettejük kapcsolata is egyre szenvedélyesebbé. Ám mire a dolgok működni kezdhetnének, a falu megvillantja igazi arcát, a fiúkat pedig a harmadik fél érkezése állítja válaszút elé" - írtuk a bemutató után Császi Ádám filmjéről.

Nézz bele a filmbe!

A rendező a Filmhunak adott interjújában a következőket mesélte a szereplőiről: "Nagyon hosszú szereplőválogatás és számtalan próbafelvétel előzte meg választásom, így pontosan tudtam, hogy kik ők és mire képesek. Egyikük sem tapasztalt színész - ez tette nehézzé a munkát. Én viszont nem is kidolgozott alakításokat, hanem nyers és hiteles emberi jelenlétet akartam. Ám ahhoz, hogy igazi partnerekké váljunk, el kellett kezdenünk bízni egymásban. Próbáltam őket minél jobban behúzni az anyag világába, nagyon sokat voltunk együtt, rengeteget próbáltunk - eleinte nem is a film jeleneteit, csak improvizáltunk. Nagyon komolyan készültek a filmre, elkötelezett társaim voltak. Például Sütő Andrisnak pontos edzésterve, étrendje volt, és Muhi András Pires több hónapig gyötörte a focival. Varga Ádámot leküldtem a forgatás helyszínére, ahol egy tanyán dolgozott, hogy megismerje a miliőt, amelyben karaktere él".

Ha eddig lemaradtál volna róla, akkor mist pótolhatod: a Filmhéten október 18-án és október 19-én vetítik a Viharsarok című filmet. A jegyek egységes 610 forintos áron vásárolhatók.

A teljes szombati programért kattints ide!






nka emblema 2012