sex hikaye

Eurimages támogatás Aglajának, low budget fórum Budapesten

Szerdai gyorshírek

2009. június 10. - filmhu
Eurimages támogatás Aglajának, low budget fórum Budapesten
Deák Krisztát támogatja az Eurimages, low budget fórum Budapesten, performance csokorral készülnek megvédeni diplomamunkájukat a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős látványtervezői.

Eurimages támogatás Deák Krisztának

Az Eurimages Igazgató Tanácsa 2009. május 30. és június 3. között tartotta 115. rendes ülését Vilnius-ban. Deák Krisztina Aglaja című készülő filmje kapott gyártási támogatást az Európa Tanács filmalapjától. 220 ezer eurót kapott Deák Krisztina Aglaja című filmterve, amely magyar-lengyel-román koprodukcióban készül a Muhi András vezette Inforg Stúdióban. A forgalmazási pályázatoknál a Mozinet tarolt: Yesim Ustaoglu: Pandora’s Box című filmjének bemutatására 6 ezer, Igor Heitzmann: Nach der Musik című munkájára pedig 5 ezer euró hozzájárulást kaptak.

Az Eurimages honlapja

Low-budget fórum Budapesten
 
Budapesten lesz a London Film School low-budget film fóruma, a For a Few Euros Less június 14 és 19 között - adta hírül a Screen International. "Minden egyes euróval közelebb jutsz a filmhez, de távolabb a szabadságtól" - a második alkalommal megrendezett esemény egyszerre fórum, fesztivál, konferencia és továbbképzés, amely a francia, dán, angol és magyar rendezőket, producereket szeretné összehozni a fiatal filmkészítőkkel. A workshopok és kerekasztalok témája afinanszírozás, a forgalmazása és a marketing a négy részt vevő országban. Az esemény a közreműködő iskolák együttműködésével jön létre, gyaníthatóan az Uránia Moziban.

A Low Budget filmezésről szóló röpirat a filmhun.

Látványtervező performance-ok a Trafóban

Rendhagyó estével készülnek a Képzőművészeti Egyetem Látványtervező szakának végzősei, a kötelező jelmez tervezését performance előadások keretében mutatják be a közönségnek a Trafóban.  Az Egyetem végzőseinek kötelező az ötödik év végén egy jelmez elkészítése, de idén egy performance előadás keretében mutatják be a tervezett ruhákat. A darabok összes szereplőjét felöltöztették, és az elkészült darabokat be is mutatják. A Trafó ad helyet ennek a különleges előadás sorozatnak, amelyet 2009. június 11-én láthatnak a nézők este 8 órától. Az előadások 10-15 perc hosszúságúak. A Képzőművészeti Egyetem Látványtervező szak végzőseinek diplomavédése a Képzőművészeti Egyetem aulájában lesz 2009. június 23-án.

A diplomázó diákok: Kutas Diana, Zelenka Nóra, Sebő Rózsa, Balog Zsófia.

Részletes program a Trafó honlapján.



Címkék

hír


(5) 
Hozzászólások
5-3  /  5
2009. június 14. vasárnap, 22:58#5| Minovics
"mar kezd egy kicsit elegem lenni abbol, hogy mindig ugyanazokat a baromsagot kapjuk valaszkent"

Én meg még élvezem. :)
Persze többnyire néma csend a válasz...

De mondjuk ha egyszer valami olyasmi választ kapnék pl, hogy

- Igen, tulajdonképpen igazad van, de....(és itt jöhetnek a kifogások)
- Megértem a felháborodottságodat és a sértettségedet, de...
stb.,

akkor valószínűleg abbahagynám a fikázást. Nekem ennyi elég lenne.
Amíg azonban a szerintem jogos felháborodottságomat abnormalitásként kezelik (azok, akiknek kevesebb okuk van a felháborodottságra), addig azt hiszem, nem érdemelnek mást, mint a mint a folyamatos és minimum a jó ízlés határáig elmenő fikázást. És azért mondom, hogy csak ezt, mert úriember vagyok.
 
Előzmény: dawg #4
 
2009. június 14. vasárnap, 11:02#4| dawg
En is fel merem vallalni az enyemet, csak mar kezd egy kicsit elegem lenni abbol, hogy mindig ugyanazokat a baromsagot kapjuk valaszkent.
2009. június 14. vasárnap, 00:48#3| Minovics
Kösz. Nem tudtam meg sokkal többet, de mindegy, úgy sincs erre időm.

Az meg miért baj, ha a hülyeséget kapjuk? Én fel merem vállalni a véleményemet - nyilvánosság előtt névtelenül, személyesen a nevemmel is -, nem érdekel, ha valaki hülyének néz ezért. (Nyilvánosság előtt csak azért nem vállalom a nevemet, mert úgy gondolom, még van veszítenivalóm.) Hiszem, hogy a véleményem megalapozottságához elég (közvetett és közvetlen) tapasztalattal rendelkezem. Ha valaki rácáfol egyéb, az enyémtől eltérő tapasztalati adatokkal a véleményemre
(miszerint a filmes szakma látszólagos nyitottsága dacára egy igazságtalanul - azaz nem feltétlenül a képességek alapján - hierarchikusan berendez(ked)ett intézmény, elsősorban beképzelt majmokból és seggnyalókból áll, és ez az előrejutás feltétele is; és ez nem csak a dolog sajátszerűségéből következik, hanem a benne résztvevők emberi, morális gyengeségéből és egoizmusából is),
akkor hajlandó vagyok mérsékeltebb álláspontot elfoglalni. Addig marad a kötözködés.
Persze lehet, ha szerencsésebb csillagzat alatt születek, nem ez lenne a véleményem. De így legalább vigasztal a tudat, hogy a lelkiismeretemmel egyelőre nem kell elszámolnom senkinek. (Morálisan nem tartom sokkal többre magamat tőlük attól, hogy felhívom a figyelmüket az ő gyengeségeikre.)
 
Előzmény: dawg #2
 

nka emblema 2012